Ha! Dit is dus waarom we regelmatig granaatappels moeten eten

De Egyptenaren dachten dat je van granaatappelsap onsterfelijk werd. Nu weten we wel beter, maar een granaatappel is en blijft hartstikke goed voor het lijf. Waarom het zulk superfruit is? We leggen het uit.

gerelateerd
Dit zijn de ingrediënten voor een goede nachtrust
8x tips voor minderen met suiker
Pasta maken: welke pastasoort gebruik je wanneer?
Waarom komijn écht niet in je kruidenrekje mag ontbreken
Getty Images

 

Antioxidanten

Een granaatappel zit vol antioxidanten die - wat betekende het ook alweer? - je cellen beschermen. De pitten en het sap zouden ontstekingen remmen en bloeddrukverlagend werken. Goed voor het lijf dus, dat pittige ronde ding.

Deze granaatappel-perziksmoothie is een top ontbijt >

Vitamine C

Vol vitamine C zit zo'n granaatappel. Dus als je grieperig bent of wanneer je merkt dat je weerstand wat minder is: drink wat granaatappelsap, ben je er hopelijk zo weer bovenop. Ga wel voor de verse en niet die met toegevoegde suikers.

Lekker! Geroosterde spruitjes met granaatappel en hazelnoten >
Of deze warme groene salade met granaatappel en pecannoten >

Recept

Granaatappel - met een leerachtige buitenkant en honderden pitjes on the inside - is lekker door yoghurt, in een couscous of door deze knappe ovenschotel met wortel, sinaasappelrasp en geitenkaas. Het sap kun je gewoon persen en gelijk opdrinken. Of je maakt er een smoothie van. Je weet dat 'ie goed is als de buitenkant hard en glad is. Je kunt 'm dan nog een week in de ijskast bewaren.

Wat is nou het belangrijke verschil tussen smoothie en sap? We leggen het uit >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO