Lockdown-leut: deze toffe dingen kun je nog wél doen in het weekend

Culi-quarantaine-dingen waar je de horeca ook nog eens mee helpt.

wat doen in het weekend lockdown quarantaine thuis
The Tasting Games

Het ziet er naar uit dat we de komende weekenden nog thuis doorbrengen, dus kunnen we daar maar beter het beste van maken. Gelukkig zijn er in lockdowntijd zoveel fijne initiatieven ontstaan, dat het ons steeds makkelijker wordt gemaakt.

Een win-win, want in veel gevallen help je er de horeca ook nog mee. Met deze vijf tips beperk je de heimwee naar het restaurant en de kroeg tot het minimum.

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op dinsdag 3 november. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Rayleigh Ramsay wijnproeverij

Onze favoriete wijnbar is een Zoom-café begonnen, waar wijnproeverijen georganiseerd worden. Bekende gezichten die normaliter op de vloer van de zaak te vinden zijn, loodsen je door een gezellige, virtuele proefsessie heen. De vijf vooraf geheime wijnen die gekeurd gaan worden ontvang je in miniflesjes per post, met beoordelingsformulier.

Na maximaal negentig minuten vertrek je weer uit de digitale zaak met de nodige wijnkennis op zak, en wellicht meer. We hebben vernomen dat er na vorige sessies namelijk zelfs nummers zijn uitgewisseld... nét een echt café. Meedoen? De wijnproeverij kost € 33,50 en voor data en aanmelden check je de website.

Artikel gaat verder onder de vide

Om er thuis bij te maken: deze pasta met rode wijn

The Tasting Games pubquiz

The Tasting Games is zonder twijfel het leukste spelletje dat je de komende weekenden kunt spelen. Het combineert proeverijen met competitie: in een soort pubquiz loop je de producten uit een thuisgestuurde tasting box door. Toevallig is de volgende editie een ook wijnproeverij, maar deze is al ruim en breed uitverkocht - wat wil je, met Esmee Langereis als host.

The Tasting Games doet echter nog veel meer thema's aan. Zo zijn er onlangs al cocktails geproefd met Tess Posthumus en Timo Janse, staat er tapas testen op het menu en kun je je nog inschrijven voor een ronde chocolade en patisserie. Elke week heeft de proefquiz een ander culinair onderwerp én andere hoofdprijs. Aanmelden en spelen doe je via de gratis app en kan vanaf € 10.

Kookboxen voor thuis

Een dagje doen alsof je een sterrenchef bent? Het aanbod coole kookboxen was nog nooit zo groot als dit jaar. Het ene exemplaar nog bijzonderder dan het andere. Vele toprestaurants vertalen complete meergangenmenu's naar opwarmmaaltijden, die jij thuis - met een beetje (video)begeleiding - in een handomdraai op tafel tovert. Een greep uit de thuis-uit-eten-boxen vind je hier.

Maison Petit: privéchef in eigen huis

Ook wie niet in een Versaille-esque pand woont, kan tegenwoordig een privéchef van niveau inhuren. Mike Winchester van restaurant Petit Posse cheft 't voor je: met Maison Petit komt de chef aan huis bij eenieder die een keuken bezit in regio Rotterdam. Die keuken neemt hij over, als chef, sommelier en afwasser. Hij neemt zelfs de boodschappen mee.

Terwijl jij op z'n vingers mee kunt kijken, tovert Winchester een menu op tafel. Er is een keuze voor een carte blanche, waarbij een menu in overleg wordt opgesteld, of je gaat voor een verzameling van Petit Posse-succesnummers. Vier tot zeven gangen, startend vanaf € 37,50 per persoon. De keuken take-over is minimaal drie dagen van tevoren te reserveren via de website.

Anti-foodwaste-warrior worden

Even geen idee wat je moet eten, maar ook geen zin om je portemonnee om te keren voor take out? Too Good To Go is niet alleen een mooi initiatief om eten te redden, maar ook een leuke uitdaging voor thuis. Je kookt waarschijnlijk niet elke dag met een enorme verrassingsbox waarvan de inhoud zo snel mogelijk op moet.

Niet zo goed in koken met restjes? De anti-foodwaste-app bracht onlangs een ondeugend tijdschrift uit met tips, waarin onder andere Vjeze Fur met de billen bloot gaat. Leesvoer en leervoer dus. Het magazine Eetlust bestel je hier gratis. Eten red je via de app.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips