Dit is hét geheime ingrediënt voor romige risotto

Nooit meer een kleverige, korrelige of kleffe risotto.

romige risotto
Getty Images

Een goede risotto is romig, rijk - maar bovenal, overheerlijk. Het Italiaanse gerecht staat bekend om zijn zachte textuur. Wanneer opgeschept, verspreidt 't spul zich als lava van de Vesuvius over je bord. Vloeit jouw risotto niet als lava, maar lijkt het eerder op een stapel rotsblokken? Dan hebben wij voor jou de gouden tip. Nou-ja, goud? Crème is misschien een betere benaming.

Verse room

Wil je een romige risotto op tafel zetten, voeg dan slagroom aan je ingrediëntenlijst toe. We hebben het in dit geval niet over kant-en-klare slagroom uit een spuitbus, maar over de verse, vloeibare variant. Zonder toegevoegde suikers dus.

Finishing touch

Maak eerst een risotto volgens jouw favoriete recept. Is het bijna tijd om uit te serveren? Dan pas komt de slagroom in het spel. Voor 300 gram risottorijst heb je hier 100 milliliter van nodig.

Fijn recept: heerlijke risotto met champignons

Klop de room met een handmixer tot er zachte pieken ontstaan. Spatel de opgeklopte slagroom vervolgens rustig door de reeds bereide risotto heen. Het eindresultaat: een romige risotto met een textuur waar de gemiddelde Italiaan jaloers op zal zijn. Al hebben we één kanttekening...

Kleine toevoeging

Het geheime ingrediënt verrijkt niet alleen de textuur, het heeft natuurlijk ook invloed op de smaak van de risotto. Door de room toe te voegen wordt deze namelijk wat vlakker. Maak de risotto dus af met een extra snufje peper of een handje parmezaan.

Vind je risotto moeilijk om te maken? Met een flinke dosis geduld en deze belangrijke tip is het maken van je favoriete Italiaanse gerecht een eitje. Nog op zoek naar een uitgebreid stappenplan? In dit artikel leggen we het maken van risotto van A tot Z aan je uit.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kooktips