10x de beste Indonesische restaurants van Den Haag

Als er één stad in Nederland is waar je heen moet voor Indonesische kost, dan is het Den Haag. Het eerste Indonesische restaurant van Nederland werd, naar horen zeggen, in de stad achter de duinen geopend. We vroegen locals wat hun favoriete toko’s zijn voor een authentieke Indonesische/Indische hap. Tekst: Asha Bechan.

indonesische-restaurants-den-haag
Getty Images

Dit Indonesische eethuis was al vanaf de opening een succes. Het goede nieuws over deze eetplek ging als een lopend vuurtje. Hier kan je namelijk écht lekker en écht authentiek eten. En 100% halal.
> Si Des, Rabbijn Maarsenplein 7, Den Haag

Of ben je meer fan van Aziatisch? 13x Aziatische restaurants in de Hofstad >

Soeboer

60 jaar bestaat Soeboer al. Ja, dat kan dus. Geen Hagenaar die niet van Soeboer heeft gehoord of er nooit heeft gegeten. Ondertussen hebben ze al vier vestigingen geopend, dus je kunt ook nog kiezen waar je wil gaan zitten.
> Restaurant Soeboer, Brouwersgracht 29, Den Haag
> Waroeng Soeboer, Piet Heinstraat 114, Den Haag
> Restaurant Soeboer Garden, Assumburgweg 2, Amsterdam
> Waroen Soeboer Garden, Assumburgweg 2, Amsterdam

Artikel gaat verder onder de video.

Té lekker: zo maak je thuis romige butter chicken met kardemom

Depot Podjok

Al vijf keer won Depot Podjok de Zilveren Eetlepel op de Tong Tong Fair, waar het allemaal begon achttien jaar geleden. Deze toko staat bekend om de supermalse saté kambing. En ook wij vinden die heerlijk!
> Depot Podjok, Bankastraat 97, Den Haag

Bogor Roemah Makan

We werden door meerdere Indonesische Hagenaars getipt over dit kleine huiskamerrestaurant. En het lekkere authentieke eten. Bogor heeft geen website en je loopt bijna voorbij de deur op de hoek van de Van Swietenstraat. Maar wees niet bang: wie goed oplet, weet het te vinden. Wie ontzettend trek heeft in een ouderwetse rijsttafel zit goed in deze huiskamer.
> Bogor, Van Swietenstraat 2, Den Haag

8x makkelijke én snelle recepten met rijst! >

Garoeda

Ha! Garoeda is geen eethuis, maar Indonesisch eten op chic. De aankleding is koloniaal en de bediening loopt in prachtige kleding rond. Ook leuk: het restaurant ligt op steenworp afstand van de hofvijver.
> Garoeda, Kneuterdijk 18 A, Den Haag

Srikandi

Midden in de drukste winkelstraat van Den Haag vind je Srikandi. Het restaurant wed opgezet in 1982 en bestaat nog steeds. Dat zegt eigenlijk meer dan genoeg, niet?
> Srikandi, Grote Marktstraat 15, Den Haag

Didong

Dit kleine eethuis is een populaire. Het zit namelijk ál-tijd vol. Dat zal te maken hebben met het verrukkelijke Indonesische eten dat je hier voorgeschoteld krijgt.
> Didong, 2e Sweelinkstraat 115, Den Haag

Toko Sawa

In een van de fijnste winkelstraten van Den Haag, ‘de Fred’, vind je Toko Sawa. Een klein restaurant waar je ook kunt afhalen. Leuk weetje: Toko Sawa won een 2e plek in de race voor beste toko van Nederland én de beste van Den Haag.
> Toko Sawa, Frederik Hendriklaan 250, Den Haag

Keraton Damai

Al bijna 26 jaar zit Keraton Damai in Den Haag. Net als de meeste Indonesische restaurants in Den Haag is ook deze klein en knus. De gouden tip: reserveer hier vooraf.
> Keraton Damai, Groot Hertoginnelaan 57, Den Haag

Recept voor Chinees-Indische bami goreng >

The Raffles

Dit restaurant won in 2016 de tweede plek op de lijst met de Top 50 Indonesische Restaurants van Indoweb. Hier eet je ook weer op chic, met een goed glas wijn bij de gerechten. Dat is niet gek, aangezien sommelier Frank Deuning eigenaar is van het restaurant.
> The Raffles, Javastraat, Den Haag

Tong Tong Fair

Ja oke! Dit is ècht vals spelen. Maar elk jaar, eind mei/ begin juni, strijkt dit op en top Indonesisch festival neer in Den Haag. Een batterij aan restaurants en eethuizen stallen hun eetwaar uit en creëren een heuse Indonesische markt. Goede reden voor een dagtrip waarop je van alles proef, van roedjak en durian tot Indische kroketten en gado gado.
> Tong Tong Fair, Malieveld, Den Haag

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland