Het beste restaurant van Indonesië verhuist naar Nederland

In ruil voor ons eigen RIJKS.

trading-spaces-rijks
Locavore

Goed nieuws: het beste restaurant van Indonesië verhuist volgende week naar Amsterdam. We leveren er echter wel restaurant RIJKS voor in. Maar maak je niet dik, want drie dagen later staat Bijdendijk weer met zijn restaurant op Hollandse grond. Trading Spaces is slechts een tijdelijke restaurant-ruil. En spectaculair kun je 'm wel noemen.

Locavore

Gastchefs zijn niets nieuws voor RIJKS, maar met deze ruil gaan de chefs letterlijk en figuurlijk hun grenzen voorbij. Joris Bijdendijk laat van 23 tot en met 26 mei zijn hebben en houwen in Amsterdam achter, om van continent en keuken te ruilen met chef Eelke Plasmeijer van Locavore. Dit sterrenrestaurant, dat zich in Ubud bevindt, werd onlangs nog uitgeroepen tot Beste restaurant van Indonesië én Duurzaamste restaurant van Azië. Een mooie kans om dat eens te proeven dus, zonder er een retourtje Bali bij te hoeven boeken.

RIJKS

Plasmeijer was in 2017 voor het laatst op bezoek bij RIJKS, waarna het idee voor de grootschalige ruil ontstond. Beide restaurants staan erom bekend uiterst verfijd te koken met lokale producten. En dat maakt tevens de uitdaging: hoe draag je je eigen signature keuken uit op een plek waar de markt er heel anders uitziet? Na een paar dagen cultuur snuiven op locatie, koken beide chefs met klein, ondersteunend team hun menu. Maar dan dus 12.000 kilometer verderop, achter elkaars fornuis, voor elkaars gasten.

Trading Spaces

De tafels voor vliegen eruit, maar met een beetje geluk is het niet de laatste keer dat er een Trading Spaces-event plaatsvindt. Op de website van Trading Spaces kun je in de gaten houden of het stokje doorgegeven wordt aan twee andere chefs die de uitdaging aandurven. To be continued?


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events