Het Zeeuwse Goes krijgt een nieuw toprestaurant

Waar grote namen aan het roer staan.

restaurant codium
Getty Images

Groot nieuws voor Zeeland: Wouter Kik, voormalig chef van De Kromme Watergang** en restaurantmanager en sommelier Jean Luc Etienne van restaurant Parkheuvel** beginnen samen een restaurant. In het Zeeuwse Goes opent restaurant Codium eind augustus zijn deuren.

Restaurant Codium

Het restaurant met vijftig zitplaatsen, komt in een volledig opgeknapt pand aan een lief pleintje in het centrum van Goes. Bij het restaurant eet je straks een vier- tot achtgangenmenu, maar ook à la carte dineren is mogelijk.

Op het menu

De menukaart, waarop Zeeuwse producten centraal staan, wordt een feestje. Kik zal vis, vlees, schaal- en schelpdieren met hier en daar een internationale twist gaan klaarmaken. De chef staat bekend om zijn out-of-the-box kookstijl, bijvoorbeeld door te koken met zeewater, of desserts met zeegroenten. Ook de inhoud van de wijnkaart belooft, met een doorgewinterde sommelier als Etienne aan het roer, helemaal goed te komen.

Zeeuwse trots

Codium is een buisvormige zeewiersoort, die op veel manieren te gebruiken is. Zo past het wier perfect bij oesters, maar je kunt er ook olie of zelfs ijs van maken. Het wier groeit veel in de Zeeuwse wateren en is een ingrediënt dat Kik graag in zijn keuken gebruikt. Een passende naam, voor een Zeeuws restaurant. Het donkergroene plantje siert dan ook het speelse logo voor de zaak.

Weer een culinaire aanwinst voor Zeeland.

Bron: Misset Horeca

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws