8x simpele smaakmakers voor hummus uit de supermarkt

Hummus met een twist, in een handomdraai.

hummus maken
Getty Images

Dippen, smeren of scheppen. Met hummus kan het allemaal. De Libanese kikkererwtenpasta is makkelijk zelf te maken, maar natuurlijk nog makkelijker om zelf te kopen. Erg lekker, al worden die supermarkt-smaken op den duur wel een beetje saai. Gelukkig kunnen we daar iets aan doen. Dankzij deze acht smaakmakers smaakt jouw niet-huisgemaakte hummus straks eens helemaal anders.

Olijven

Een bom van goede vetten, top voor het hart, maar vooral heel erg lekker. Upgrade je hummus met olijf door er een scheut olijfolie aan toe te voegen. Niet smaakvol genoeg? Voeg dan wat lepels tapenade toe. Gewone olijven kunnen natuurlijk ook, maar als we dan toch voor makkelijk gaan...

Griekse yoghurt

Voor een extra romige, frisse hummus voeg je Griekse yoghurt toe. Dit zorgt niet alleen voor een andere textuur, het smeersel wordt er ook lichter van. Hierdoor kun je lekker dik smeren zonder schuldgevoel.

Vier keer zelf hummus maken >

Zoete aardappel

Een keer hummus met een zoetje? Meng deze dan met wat gepureerde zoete aardappel. Vind je dat wat saai, voeg dan nog wat citroensap en Sriracha toe voor hummus met een kick.

Artisjok

Voor deze variant gebruik je artisjokharten uit pot. Maal deze met wat citroensap fijn. Gebruik hiervoor een keukenmachine. Meng het artisjok-mengsel vervolgens naar eigen smaak met de kant-en-klare hummus.

Avocado

Veel hoef je voor deze variant niet te doen: combineer simpelweg de avocado met de hummus. De avocado is redelijk vlak van smaak dus wees niet bang om te experimenteren met kruiden. Óf voeg wat tomaat, ui en hete peper toe voor je eigen guacamolehummus. Tip van ons: zorg wel dat de avocado goed rijp is, zo voorkom je harde stukken erin.

Óf mix je hummus met een andere salsa >

Gegrilde groenten

Die kliekjes van gisteravond komen nu goed van pas. Pureer de gegrilde groenten en breng ze op smaak met je favoriete kruiden. Meng de puree met de hummus voor een dip vol met vitaminen.

De perfecte gegrilde groenten maak je zo >

Bieten

Nog een zoete versie, maar dan, met bietjes. Hiervoor kun je het best de gekookte variant gebruiken. Net als de gegrilde groenten, stamp je de bietjes fijn tot een klontvrije puree. De paarse puree geeft de hummus niet alleen een zoete, aardse smaak, maar ook een feestelijke kleur.

Pesto

Breng je hummus op smaak met pesto volgens eigen recept of, lekker makkelijk, een potje uit de supermarkt. Wat pijnboompitten en parmezaan maken deze portie helemaal af.

Bronnen: Craftsy, The List, VegKitchen

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat