Parelgortsalade met kikkererwten en pompoenpitten

Deze parelgortsalade met kikkererwten is vega en extra lekker de volgende tijdens de lunch!

recepten parelgort
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 0 uur 25 minuten
Ingrediënten
1

pak Lassie Parelgort

400 g

kikkererwten  in blik

4 el.

olijfolie

3

tenen knoflook, fijngehakt

1 el.

wittewijnazijn of citroensap

1

mespunt fijne mosterd

2 el.

bladpeterselie, fijngehakt

50 g

pompoenpitten

150 g

dunne wortelreepjes (wortelsalade)

75 g

veldsla

Bereidingswijze

1. Kook de parelgort volgens de aanwijzingen op het pak. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder stromend water en laat ze goed uitlekken.

2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook zachtjes glazig.

3. Klop in een slaschaal een dressing van de wijnazijn, mosterd, knoflookolie, resterende olijfolie en wat zout en versgemalen peper. Roer de peterselie erdoor.

4. Schep de warme parelgort door de dressing en voeg ook de kikkererwten, pompoenpitten en wortelreepjes erdoor. Laat de salade zo minstens 15 minuten staan.

5. Verdeel de veldsla over de borden en schep de parelgortsalade in het midden.

Een uitstekende salade om zelf naar hartenlust op te variëren. Vervang de kikkererwten door linzen of rode of zwarte bonen en maak de salade zomers met dunne reepjes courgette en paprika.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega