Waarom je nooit iets moet eten waar een vlieg op heeft gezeten

Excuses als we nu een heleboel leuke eetmomenten voor je verstieren. Een vlieg die op je stuk pizza zit lijkt misschien onschuldig, maar dat is het dus niet. Lees, en huiver.

gerelateerd
Knap jij af als je Valentijn niet kan koken?
10 sexy foods die lustopwekkend werken
Houden wij ons aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente?
Bijna Valentijn! Dit kun je beter niet eten voordat je het bed induikt met je lief
Getty Images

KAKKERLAKKEN
Je denk misschien dat kakkerlakken vies zijn. Maar vliegen zijn nog veel viezer. Houd je vast; ze dragen twee keer zoveel bacteriën met zich mee als kakkerlakken. En die bacteriën veroorzaken ziektes. Hoe? Weet je zeker dat je dit wilt weten? Anders adviseren we je om hier te stoppen. 

Dit vieze spul zit zonder dat je het weet in je eten >

SLURPEN
Oké, daar gaan we. Vliegen eten niets liever dan vuilnis, poep en rottende kadavers, om maar een maar dingen van hun favorieten te noemen. Een vlieg kan niet kauwen - vandaar dat slurfje aan hun mond - dus als hij ergens zijn  ‘tanden’ in wilt zetten, spuugt hij er eerst op. Dat zorgt ervoor dat het voedsel oplost, zodat de vlieg het naar binnen kan zuigen. Met andere woorden: als een vlieg iets wil eten - of eigenlijk wil opslurpen - kotst hij eerst op jouw bord.

PRULLENBAK
Dan die bacteriën die vliegen meedragen. Die komen ook op jouw eten terecht. In z’n eentje kan een vlieg niet veel uitrichten. Maar als hij met een hele horde op jouw smeuïge brownie gaat zitten, komen daar genoeg bacteriën op om jou ziek te maken. Weg ermee dus, dat bevlogen eten.  

Bron: Delish
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO