Dit is waarom je toch altijd zo'n zin hebt in die koek bij de koffie

Heb jij ook altijd zo'n zin in zoetigheid bij de koffie? Geen zorgen, daar is een logische verklaring voor.

gerelateerd
Onrustige huid? Stop dan met het eten en drinken van deze producten
Deze 8 producten bederven nooit
McDonald's gaat ook thuisbezorgen in Rotterdam en Utrecht
Koolhydraatarm eten? Zo vervang je koolhydraten door groenten

CAFEÏNE VS DECAFÉ
De Amerikaanse onderzoekers van The Institute of Food Technologists onderzochten deze zin in zoet. Zij stelden twee teams samen. Het ene team gaven zij koffie mét cafeïne en de andere groep zonder. En wat bleek: de personen die koffie met cafeïne dronken, vonden de producten die zij daarna aten veel minder zoet dan degenen die deze decafé dronken. Dit effect bleef wel vijftien minuten lang doorwerken. En dit was niet het enige. Ook de koffie zelf werd door hen als minder zoet beschouwd. 

Mensen die koffie drinken leven langer

DE REDEN 
Volgens de onderzoekers komen jouw zoetigheidscravings dus door de cafeïne die in je kopje bruine goud zit. Volgens hen heb je minder trek in iets lekkers als je gaat voor decafé. Echter is dit niet altijd het geval. Als je de koffie zelf bestelt of maakt kan het placebo-effect namelijk opspelen. Dit is een onbewust verwachtingseffect, waardoor je alsnog naar dat koekje zult gaan verlangen. Het is dus een kwestie van je erbij neerleggen. Dat koekje bij de koffie hoort er nou eenmaal bij.

Cafeïnevrije koffie? Hoe werkt dat?

Bron: Washington Post

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO