Uit eten. Een jaar lang. Op onze kosten!

De feestdagen zijn er bijna. En jij verdient een cadeau.

gerelateerd
Bewezen: van een rood bord eet je minder
Over datum? Deze producten kun je nog prima eten
Om déze reden krijg je om 4 uur ’s middags slaap en trek
Word je dik van eten na 8 uur ‘s avonds?

Café Americain

Brasserie Nieuw Noord

Wolf Atelier, fotografie door Rinze Vegelien

The Bishop

Wyers

The Park

Spingaren

Langoest

Taiko by Schilo

Van 't Spit, via Facebook

Envy

Jackson Dubois

ACE, fotografie door Saskia de Wal

Getty Images
1 / 15

Winactie een jaar lang gratis uit eten!

Ja! Het is geen grap! We geven wéér een jaar lang gratis uit eten weg. Een jaar lang, zeg je? Ja, dat zeggen we. Natuurlijk niet elke dag, maar wel minimaal één keer per maand, twaalf maanden lang. Check in de volgende slides welke restaurants de winnaar mag bezoeken. 

WAT WIN JE?
De winnaar mag samen met een +1 de restaurants uit de volgende slides bezoeken. We hebben aangegeven welk restaurant bij welke maand hoort. Elk restaurant stelt een menu voor je samen, of laat je weten wat je mag bestellen. Meer van zulks lees je in de voorwaarden. 

WINNEN?
Laat je lekker maken door alle restaurants en klik gauw verder. In de laatste slide vind je het winformulier. De winnaar wordt vrijdag 5 januari via de mail op de hoogte gesteld.

VOORWAARDEN
* De actie is geldig voor 1 persoon. Diegene krijgt per restaurant een codewoord waarmee hij of zij kan reserveren.
* Je bent verplicht om van tevoren te reserveren o.v.v. 'ELLE Eten 1 jaar gratis uit eten'
* Je hebt recht op het menu dat het restaurant voor je selecteert, inclusief drankjes
* Je plaatst van elk etentje een foto op social media met de hashtag #gratisuitelleeten en tagt ELLE Eten én het restaurant erin
* De winnaar mag 1 gast meenemen
* Reserveren op feestdagen mag niet, tenzij het restaurant zelf toestemming geeft
* De reiskosten worden niet vergoed
* De restaurants mogen alleen in de maand waaraan het is verbonden worden bezocht, tenzij het restaurant toestemming geeft voor een andere maand
* Niet inwisselbaar voor geld
* Deze voorwaarden zijn niet uitputtend

Januari - Café Americain

Een nieuw jaar, nieuwe kansen en dus een nieuw restaurant om mee te beginnen. Althans, nieuw... Café Americain is al sinds de jaren vijftig tout Amsterdam samenkomt. Eind dit jaar sloot het restaurant even zijn deuren, om na een verfrissende make-over de deuren weer te openen. Het authentieke decor en sfeertje is daarbij behouden, maar een hoofdrol is er voor de centrale bar. In het interieur dan, want in de keuken gebeurt nog veel meer moois. Het keukenteam onder leiding van sterrenchef Peter Gast heeft hard gewerkt aan een nieuw menu; moderne klassiekers, met een Mokums hart.

> Café Americain, Leidsekade 97, Amsterdam 

Januari - Brasserie Nieuw Noord

Je ziet het goed, we beginnen januari met maar liefst twee keer uit eten! Omdat het zo'n saaie maand is en we je een boost willen geven voor de rest van het jaar. Je tweede - of eerste, dat is aan jou - diner in januari vindt plaats bij Brasserie Nieuw Noord, waar je je even in Parijs waant. In werkelijkheid zit je in het Oude Noorden van Rotterdam, met eten voor je neus zoals het een brasserie betaamt. Een Club Noord of pancakes met maple syrup bij de lunch, een bord pasta met paddestoel en truffel tijdens het diner. Of Harstkarbonade, in bruin bier gesudderd, met aardappelpuree, die richting. Klassieke, royale borden. Alles wat je nodig hebt in deze koude wintermaand. 

> Brasserie Nieuw Noord, Bergweg 80, Rotterdam

Februari - Wolf Atelier

Bij Wolf Atelier eet je óp een oude spoorbrug, hoog boven het water, met uitzicht over het IJ. In de open keuken wordt gekookt van à la carte tot aan vijftiengangendiners, onder leiding van chef Michael Wolf. Op het menu bijzondere ingrediënten, op je bord verfijnd uitgevoerd en gepresenteerd als schilderijtjes. Wolf werkt met vlees - zoals zijn inmiddels beroemde steak tartares -, maar kiest ook graag voor vis- en zeevruchten. Zo is hij dol op langoustine, die je dan ook altijd terugvindt op de kaart. 

> Wolf Atelier, Westerdoksplein 20, Amsterdam

Onlangs geopend! Dit zijn de nieuwe hotspots in Amsterdam 2016/2017 > 

Maart - The Bishop

'You shall eat the good of the land'

In de schaduw van de Hooglandse Kerk in Leiden, in een kapel-achtig pand met historische palen en omringd door Heilig Hart-beelden vind je, geheel toepasselijk, The Bishop. Je zou er bijna je zondagse jurk voor uit de kast trekken, maar dat hoeft niet: het restaurant is allesbehalve stoffig of conservatief. Ja, er wordt gekookt met internationale klassiekers, maar dan helemaal eigen. Robuust en weinig pretentieus, met wild en black angus op de kaart, maar ook lekkers uit de zee en fijne opties voor vegetariërs, die mee kunnen eten met een vegetarische variant op een aantal vleesgerechten. Een heel goede reden om eens af te reizen naar de Sleutelstad. 

> The Bishop, Middelweg 7-9, Leiden

April - Wyers

SammyD - nee, dat is geen rapper, maar de Amerikaanse chef van Wyers - verdiende zijn sporen in fine dining-restaurants en dat is te merken. Bij Wyers uit de upcoming chef echter zijn voorliefde voor Amerikaans comfort food en oerhollandse producten. Hij schroomt niet om klassiekers onder handen te nemen en dat loont: zijn kip puttanesca is ongeëvenaard, als je het ons vraagt. Ook de vitello tonato - besmeerd met lardo en geserveerd op geroosterd brood - en salade niçoise - deconstructed - zijn verrassend originele varianten op wat we gewend zijn. 

> Wyers Bar & Restaurant, Nieuwendijk 60, Amsterdam

Lees hier onze complete review van onze avond bij Wyers >

Mei - The Park inspired by Erik van Loo

Restaurant The Park aan de Westersingel 70: de hotspot in Rotterdam. De inrichting is warm, gezellig en eigentijds. The Park is de perfecte locatie in Rotterdam voor een business lunch, shared dining met vrienden of ‘gewoon’ een goed glas wijn. The Park is er voor iedereen.

Inspired by Erik van Loo

'Smaak is herinnering'. Een uitspraak van Erik van Loo, Patron Cuisinier van restaurant Parkheuvel bekroond met twee Michelinsterren. Onder de bezielende leiding van Erik van Loo en Richard de Vries is het concept van Restaurant The Park ontworpen. The Park biedt een uitstekende kwaliteit tegen een vriendelijke prijs. Bovendien is dit restaurant onderscheiden met een Bib Gourmand en opgenomen in de Lekker 500. Moeten we nog meer zeggen?

The Park, Westersingel 70, Rotterdam

Kerstrecepten: een vega top 10 >

Juni - Spingaren

Spingaren begon in 2016 als maker van charcuterie. Na veel verdieping in kookboeken, het volgen van workshops en veel experimenteren in eigen keuken, nam er langzaam een complete reeks aan producten vorm: van vleeswaar tot charcuterie van groenten. Ondertussen eet je aan de Herengracht natuurlijk de charcuterie van Spingaren, maar ook soepen, groentegerechten, vis van de markt en stukken bereid vlees. Al met al een gedurfde, originele kaart. Daarbij een lekker biertje uit het uitgebreide aanbod speciaalbieren, of een glas wijn - bijna alles per glas te krijgen. Leuk: bij Spingaren serveren ze aparte veganistische, lactosevrije, glutenvrije en notenvrij menu's, en een voor zwangere vrouwen.

> Spingaren, Herengracht 80, Amsterdam

11x recepten met gezouten karamel >

Juli - Langoest

Op dit lekkere plekje aan de Maas eet je iedere dag verse vis, oesters en kreeften, met uitzicht op de skyline van Rotterdam. Een visrestaurant dus, want chef-kok Shi-Qian Yi is dol op vis. Het draait er dan ook echt om producten en smaken uit de zee, verder geen poespas op het bord, of ingewikkeld geknutsel met de opmaak. Paradepaard van de kaart is de octopus gestoofd in witte wijn, zacht van structuur en sappig - een umami-explosie op je bord. Maar ook zij die níet wild worden van vis op het menu kunnen er terecht, voor een entrecôte of rib-eye van Black Angus. 

> Langoest, Boompjes 667, Rotterdam

Augustus - Taiko

Taiko is het Aziatisch geïnspireerde restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden, gevestigd in het Amsterdamse Conservatorium hotel. De Aziatisch geïnspireerde keuken betekent dimsum, sushi en sashimi op de kaart, maar dan wel net even bijzonderder. Zo eet je er onder meer sushi met wagyu beef, dimsum met gestoomde oester, tonijntartaar met kaviaar, cappuccino van kreeft en meer van dat soort heerlijkheden. Tot september staat het restaurant in het teken van de rode kingkrab, die uitgeroepen werd tot ingrediënt van het jaar. 

Taiko by Schilo, Conservatorium Hotel Amsterdam, Van Baerlestraat 27, Amsterdam

 

September - Van 't Spit

De kippen van ’t Spit zullen moeie pootjes hebben. Ze werden geboren in Brabant, belandden toen bij de eerste Van 't Spit vestiging in Amsterdam en liepen de afgelopen jaren al richting Eindhoven, Breda en Rotterdam. Bij die laatste vestiging mag jij er zo een proeven. Of een halve, want de kip staat er als geheel of helft op de kaart. Kluif je de kip liever niet zelf van het bot, dan is er nog kipsaté of ribs, een grillburger of worst. Stuk voor stuk perfect bij de dikke frieten, huisgemaakte appelmoes en andere simpele, maar lekkere bijgerechten.  

> Van 't Spit, Oostzeedijk 272, Rotterdam

Oktober - Envy

De chefs bij Envy geven klassiekers en delicatessen een twist, maar schromen ook niet voor het extreme. Zo straalt een short rib of zwezerik met zwarte walnoot er in zijn eenvoud van je bord af, maar blazen smakencombinaties als eend en chocolade en langoustine met lardo en kaneel je weer van je stoel. Op de continu wisselende menukaart staan stuk voor stuk verfijnde gerechten van pure producten, alles om te delen. Dat delen werd afgekeken van hoe ze het in Zuid-Europese landen doen, wat samen met meer moois uit het buitenland de inspiratie vormt voor de keuken. Je wordt bij Envy uitgenodigd, geeft je over en laat je verleiden door alles wat op tafel verschijnt. Tipje van de sluier: je krijgt bij Envy het 'all out 8+’ menu van de chef, mét wine pairing. Dat is dus zeg maar precíes wat je wilt.

> Envy, Prinsengracht 381, Amsterdam

November - Jackson Dubois

Jackson - of eigenlijk Jean-Pierre - Dubois werd geboren op het Franse platteland als zoon van een wijnboer. Hij kreeg de liefde voor wijnmaken met de paplepel ingegoten en maakte op jonge leeftijd al zijn eigen champagne. Dat bleek niet genoeg: Dubois reisde de wereld over, leerde vele culturen en smaken kennen en belandde uiteindelijk in Amsterdam, waar hij Bar Jackson Dubois opende. Zelf is hij ondertussen weer gevlogen om nog meer te ontdekken, maar elk drankje en elk gerecht bij Jackson Dubois is een herinnering aan zijn reizen. Van falafel uit Libanon tot authentieke roti uit Suriname tot truffelpizza uit Italië. 

> Jackson Dubois, Spui 10, Amsterdam

Dit zijn de foodtrends voor 2018 >

December - ACE

Een van de nieuwste aanwinsten van Amsterdam is restaurant ACE. Chef-kok Rik Thesing verzet zich tegen foodtrends en perfecte plaatjes en gaat in zijn keuken eerlijk met eten om. Saai? Nee. Als je klasieke Franse technieken met lokale producten en exotische geuren en smaken combineert, krijg je vanzelf iets bijzonders op je bord. ACE is no nonsens, van Amsterdammers, voor Amsterdammers. De zaak oogt dan ook als een Amsterdamse buurtkroeg en is tot laat - in het weekend zelfs tot twee uur 's nachts - open. Maar vergis je niet, het spel wordt er op niveau gespeeld.  

> Restaurant ACE, Utrechtsestraat 33, Amsterdam

Winnen!

Loopt de mond al over? Vul dan heel gauw dit winformulier in en start met duimen. De winnaar wordt op vrijdag 5 januari per mail bekendgemaakt. 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO