Uit eten. Een jaar lang. Op onze kosten!

De feestdagen zijn er bijna. En jij verdient een cadeau.

gerelateerd
Kijktip! Op zoek naar de Granaatappel
Wetenschappelijk bewezen: dit is hoe je lunch je kan helpen afvallen
Uit onderzoek blijkt dat mensen die walgen van eetgeluiden géén aanstellers zijn
De inboedel van Jamie Oliver’s Fifteen wordt geveild!

Pluk

Le Garage

Ter Marsch & Co

Taiko

De Kruidfabriek

Osteria Vicini

The Pool

Dudok

The Park

Café Rotterdam

Lola

Auberge des Moules

Ron Gastrobar Paris

Getty Images

Karakter
1 / 16

Winactie een jaar lang gratis uit eten!

Ja! Het is geen grap! We geven een jaar lang gratis uit eten weg. Een jaar lang, zeg je? Ja, dat zeggen we. Natuurlijk niet elke dag, maar wel minimaal een keer per maand. En af en toe zelfs twee keer per maand, zoals in december bijvoorbeeld. Want in december is het feest! Check in de volgende slides welke restaurants de winnaar mag bezoeken. 

WAT WIN JE?
De winnaar mag samen met een +1 de restaurants uit de volgende slides bezoeken. We hebben aangegeven welk restaurant bij welke maand hoort. Elk restaurant stelt een menu voor je samen, of laat je weten wat je mag bestellen. Meer van zulks lees je in de voorwaarden. 

WINNEN?
Laat via dit formulier je gegevens achter. De winnaar wordt vrijdag 6 januari via de mail op de hoogte gesteld.

VOORWAARDEN
* De actie is geldig voor 1 persoon. Diegene krijgt per restaurant een codewoord waarmee hij of zij kan reserveren.
* Je bent verplicht om van tevoren te reserveren o.v.v. 'ELLE Eten 1 jaar gratis uit eten'
* Je hebt recht op het menu dat het restaurant voor je selecteert, inclusief drankjes
* De winnaar mag 1 gast meenemen
* Reserveren op feestdagen mag niet, tenzij het restaurant zelf toestemming geeft
* De reiskosten worden niet vergoed
* De restaurants mogen alleen in de maand waaraan het is verbonden worden bezocht, tenzij het restaurant toestemming geeft voor een andere maand
* Niet inwisselbaar voor geld
* Deze voorwaarden zijn niet uitputtend

Januari - Pluk

Het is nieuwjaar. We beginnen gezond, bij Pluk: een healthy foodwalhalla in de Amsterdamse 'negen straatjes'. Menig Amsterdams fitgirl haalt hier een smoothie of juice. Bij dit lieve zaakje kun verder je terecht voor mooie woondecoratie en hip keukenspul. Maar dus ook voor healthy food. Zoals een açai bowl met granola, banaan, kokos en amandelen of deze avocado-smoothiebowl waarvan wij het recept bemachtigd hebben. Maar ze zijn hier zeker niet doorgeslagen in de gezondheidswaanzin, hoor. Ook karamel-banaanmuffins en sandwiches met onder andere gegrilde kip, avocado, bacon en kerriemayonaise beslaan het menu.

> Pluk, Reestraat 19, Amsterdam

10x verschillende kerstmenu's met recept >

Februari - Le Garage

‘Ik sta liever op de markt bananen te verkopen dan in een restaurant zonder tafellinnen.’

Aldus wijlen Joop Braakhekke, voormalig eigenaar van Le Garage, die zijn restaurant bestierde zoals een restaurant bestierd hoort te worden. Le Garage is wars van trends en dat is maar goed ook. Heb je meteen een prima excuus om elke keer hetzelfde te bestellen: tonijnpizza of oeuf florentine vooraf, een aan tafel bereide (!) steak tartare als hoofdgerecht en crème brûlée na. Erbij altijd even gul geschonken glazen van gastheer en sommelier Erwin Walthaus, die lid is van de club Wirekuf, beter bekend als Wijn Is Rood En Komt Uit Frankrijk.

> Le Garage, Ruysdaelstraat 54-56, Amsterdam

Onlangs geopend! Dit zijn de nieuwe hotspots in Amsterdam 2016/2017 > 

Maart - Ter Marsch & Co

Dit restaurant won dikke vette prijzen voor de dikke vette burgers die je er eet. We hebben ze geproefd, en willen ook dat jullie ze proeven. Onze favoriet is de burgeresse, een burger met Schotse Angus Beef gemixt met Japans Wagyu, lakjus van wintertruffel, sla, pruimtomaat, augurk, Spaanse ui, boerenkaas, panchetta en Ter Marschsaus. Letterlijk een mond vol. En wat ons betreft een terechte winnaar. Er zijn drie vestigingen van Ter Marsch & Co, en jij mag kiezen bij welke je gaat eten.

Ter Marsch & Co begon in 1890 aan de Rotterdamse Witte de Withstraat als een vleeswinkel. In plaats van een winkel is het nu een restaurant, maar vlees staat nog steeds centraal. Naast die winnaars van burgers eet je er dus ook smakelijk gemarineerd buikspek, knapperige asperges, lunchbroodjes, dry-aged entrecote en salades. En vooral dat buikspek is een aanrader.

> Café Ter Marsch, Witte de Withstraat 81, Rotterdam
> Ter Marsch & Co, Witte de Withstraat 70, Rotterdam
> Ter Marsch & Co, Vijzelstraat 4, Amsterdam

April - Taiko Conservatorium Hotel

Taiko by Schilo is het Aziatisch geïnspireerde restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden, gevestigd in het Amsterdamse Conservatorium hotel. Behalve voor de allerbeste biefstuk kun je bij Taiko namelijk ook terecht voor kimchi, dim sum met kreeft en oesters, tonijntartaar met kaviaar, kokos-basilicumsoep en meer van dat soort heerlijkheden. En dan hebben we het nog niet eens over de toetjeskaart gehad. Afgelopen jaar stond het restaurant in het teken van échte wasabi.

Een tipje van de sluier? De winnaar mag het Omakase-menu van welgeteld acht gangen waarbij chef Schilo van Coevorden z'n gang gaat en een sake-proeverij.

> Taiko by Schilo, Conservatorium Hotel Amsterdam, Van Baerlestraat 27, Amsterdam

Dit zijn de beste wijnen uit de supermarkt >

Mei - De Kruidfabriek

Peter Lute legt bij Kruidfabriek de aandacht op de natuur. Hij wil bewuster omgaan met de omgeving. Die inspireerde hem namelijk meer aandacht te geven aan het vegetarische menu. Verwacht pure gerechten met een rauwe elegantie gemaakt met producten van dichtbij huis. Groenten, kruiden en specerijen haalt hij veelal uit de kas naast het restaurant. Verder werken Lute en zijn team zoveel mogelijk met  duurzame producten van Nederlandse bodem. Peter Lute heeft zijn voormalig sous-chef Tim Buis de touwtjes in handen gegeven in de keuken van Kruidfabriek. Samen willen ze een breed publiek laten proeven van hun creaties. 

> De Kruidfabriek, De Oude Molen 5, Amstelveen (aan de Amstel)

Juni - Osteria Vicini

Bij Osteria Vicini proef je het echte Italie. Geen gedoe maar eenvoudige, eerlijke gerechten. Antipasti en goede Italiaanse pizza’s en pasta te over op de menukaart. Bij Vicini zit je in een tweede huiskamer, een ongedwongen sfeer. Bij de delicatessenwinkel in het restaurant kun je meteen wat verse pasta aan het einde van de avond mee naar huis nemen. Alle ingrediënten zijn eerlijk en puur. Wat betekent dat ze in Italië op zoek zijn gegaan naar de lekkerste wijnen en olijfolie.

Vicini, Koningstraat 32, Arnhem, Rotterdam
Vicini, Korte kade 63/69 Kralingen, Rotterdam

11x recepten met gezouten karamel >

Juli - The Pool

Hip en lekker: The Pool in Amsterdam-Oost. In The Student Hotel aan de Wibautstraat - waar ooit club en restaurant Trouw zat - opende deze eetplek met een heuse Miami-vibe. Denk: flamingo's, neonlampen en veel kleur. Je eet er van een Mediterraan getinte en goedgeprijsde kaart. Onze favorieten? De calamaris, empanadas, gegrilde octopus en garnalenkoekjes. De tapas zijn perfect voor shared dining. 

> The Pool, Wibautstraat 131-A, Amsterdam

Juli - Dudok

Dudok is een echte stadsbrasserie. Rotterdammers komen hier al jaar en dag om het fameuze appelgebak (uit eigen bakkerij) te eten. Mensen vanuit alle richtingen komen samen bij Dudok en dit zie je ook terug in de menukaart. Wij hebben al gespiekt op het menu en zouden gaan voor de gegrilde polenta met balsamico-spruitjes, geroosterde bloemkool en een saus van hazelnootolie en appelstroop. En als dessert hoeven we niet eens te kiezen. Want dan zouden we toch echt gaan voor de beroemde warme appeltaart mét kaneelijs en slagroom. 

> Dudok, Stationsplein 7, Rotterdam
> Dudok, Veemarktstraat 33, Tilburg
> Dudok, Hofweg 1, Den Haag
> Dudok, Koningstraat 40, Arnhem

Augustus - The Park inspired by Erik van Loo

Bij restaurant The Park in het Bilderberg Parkhotel, midden in het centrum van Rotterdam, kun je de gerechten proeven van sterrenchef Erik van Loo en Richard de Vries. Net als andere jaren opent ook vanaf dit voorjaar de binnentuin van het hotel. Bijzonder is de buitenkeuken waar op zomerse dagen wordt gekookt door Richard de Vries en zijn team. De kaart is onder leiding van sterrenchef Erik van Loo samengesteld, inclusief een aantal van zijn signatuurgerechten. Buiten staat de Big Green Egg barbecue, waarop zeevruchten, vis, vlees en meer worden bereid. De geur die daar vanaf komt is alleen al een reden om in de binnentuin te zitten.

> The Park, Westersingel 70, Rotterdam

Kerstrecepten: een vega top 10 >

Augustus - Café Rotterdam

Het uitzicht is natuurlijk een van de beste troeven van dit restaurant. Van binnen kijk je door metershoge ruiten naar de prachtige skyline van Rotterdam. Met op rechts de befaamde Erasmusbrug. 's Zomers gaat het terras open aan het water met datzelfde uitzicht, maar dan 2.0. Chef Merijn Sips menu is niet heel groot, wat erg fijn is. Per gang zijn er ongeveer vier gerechten waar je uit kunt kiezen. Alles even lekker en mooi. 

We kunnen wel stellen dat dit dé belofte van Rotterdam is. We weten zeker dat we je hebben overtuigd zodra je hier bent geweest. 

> Café Rotterdam, Wilheminakade 699, Rotterdam

Kerst-inspiratie! 25x feestelijke voorgerechten > 

September - Lola

Bij Lola waan je je in klein Spanje, maar dan in Rotterdam. We bedoelen niet het interieur, want die is vrij hip. De keuken is geïnspireerd op de Spaanse, en dat betekent maar één ding: tapas! Chef-kok Jochem Appel serveert verrassende tapas en pinchosgerechten. Met op de Lola-plank een combinatie van de allerlekkerste. We zien je al zitten in september met het nazomerzonnetje op je gezicht. 

> Lola, Schiedamse Vest 56, Rotterdam

Oktober - Auberge des Moules

Het interieur is behoorlijk oubollig, maar eigenlijk is dat best een verademing tussen de overdosis hippe zaken met samengeraapte meubels en obers met baarden. Hier in Zeeuws-Vlaanderen staat de tijd stil; sinds jaar en dag doe je je hier tegoed aan verse kreeftensoep, toast au champignon, rogvleugel met botersaus en kappertjes, en vooral: de beste mosselen van Nederland.

> Auberge des Moules, Visserslaan 3, Philippine

November - Ron Gastrobar Paris

De nieuwste zaak uit de koker van sterrenchef Ron Blaauw. Gastrobar Paris maakt wat ons betreft dikke kans om binnen no time uit te groeien tot een van de klassiekers van de stad. Eén blik op de menukaart zegt genoeg: oesters, gevulde eieren, quenelles, kikkerbillen en profi teroles. Dat is toch exact waar wel allemaal zo naar snakken?

> Ron Gastrobar Paris, Kleine-Gartmanplatsoen 11, Amsterdam

Dit waren de foodtrends van 2016 >

December - Tandjong priok

Je zou bijna denken dat klassieke restaurants synoniem zijn aan de Franse keuken. Niets is minder waar. Een uitstekende Aziatische klassieker is Tandjung Priok in het Friese Arum (deze is mét overnachting en ontbijt). Want voor je neus geroosterde saté met aan tafel bereide sambal, waar eet je dat nou nog? Leve de tafelbereidingen!

> Tandjong Priok, Schoolstraat 22, Arum

Nieuwe hotspots! Onlangs geopend in Rotterdam >

December - Restaurant Karakter

Ja! Deze maand mag je maar liefst twee keer uit eten. En niet bij de allerminste restaurants.

Bij Karakter in Rotterdam zijn alle gerechten gemaakt van puur en alleen biologische ingrediënten. Alles op het menu is van producten die op dat moment verkrijgbaar zijn. Per dag bepalen ze bij Karakter aan de hand van de grillen van de natuur welke producten zij kopen. Geen biologisch geitenwollensokken-imago voor Karakter, maar prachtig opgemaakte borden en stoere gerechten.

Geniet!

> Restaurant Karakter, Van Vollenhovenstraat 15, Rotterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO