Word je dik van eten na 8 uur ‘s avonds?

Dat je aankomt van eten na acht uur ‘s avonds is de heersende opvatting. Maar klopt dat ook? We zochten het voor je uit.

gerelateerd
Dit gebeurt er als je kauwgom doorslikt
Huh? Uit onderzoek blijkt dat de 5-seconderegel niet klopt!
6 kookregels die iedere thuiskok moet kennen
Gewerkt of werk je in de horeca? Deze ergernissen begrijp jij
Getty Images

ONDERZOEKEN
In 2005 werd er in Journal Obesity Research een onderzoek gepubliceerd waarbij er geen link werd gevonden tussen 's avonds snacken en overgewicht. In 2008 toonden onderzoekers daarentegen aan dat mensen die tussen 23 uur en 05 uur 's ochtends aten meer calorieën binnenkregen, wat dus betekent dat mensen 's nachts geneigd zijn meer te eten. 

SLAAP
Bij een recent onderzoek mochten mensen die normaal vaak ‘s avonds een greep in de koektrommel deden niet meer eten na 21 uur. Wat bleek? Ze sliepen beter en vielen af.

Dit eten lijkt gezond maar is het niet >

CONCLUSIE
Dus, de conclusie achter dit verhaal: wanneer je eet maakt niet uit. Maar de calorie-inname geldt over 24 uur. Als je overdag veel hebt gegeten en je 's avonds zonder rem naar de chips, kaas en bitterballen grijpt is de kans groot dat je aankomt. Maar wanneer je overdag weinig hebt gegeten is dat prima. Niet dat we nu calorieën moeten gaan tellen hoor. En anders kun je altijd nog gaan sporten.

Voor muizen is 's nachts snacken in ieder geval helemaal niet goed >

Bron: Women’s Health
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO