ZOEK

Cool! We kunnen nu hamburgers uit 1910 proeven

Wel verse hoor, maar met bijzondere smaken en bereiding van zo'n 100 jaar geleden. Hoe zou dat smaken?

gerelateerd
Kerst 2017: de foodtrends op gebied van desserts
Geheim ingrediënt voor een ‘volwassen’ chocolademelk
Belvedere Vodka komt met een limited edition wodkafles
Kerst 2017: de fooddtrends op gebied van groente, vega en vegan
Getty Images

Proef het verleden, leer over het heden en maak smaak in de toekomst. Dat is de leuze van het Smaakmuseum. 

NIET KIJKEN, MAAR PROEVEN
Het Smaakmuseum maakt tentoonstellingen die geproefd kunnen worden. Met kennis van oude plantenrassen, historische kooktechnieken, eetgewoonten en klassieke bereidingswijzen verzamelt het Smaakmuseum een collectie uiteenlopende smaken. Het leuke aan dit museum is dat je niet alleen mag kijken, maar ook mag proeven!

Het topstuk van het museum is de museumtuin, waar allerlei oude groenten, fruit en kruiden vanaf 1850 tot heden naast elkaar groeien. Met deze ingrediënten kunnen we proeven hoe het eten vroeger heeft gesmaakt. 

16 JUNI - ODIJK
Het Smaakmuseum opent 16 juni haar deuren in Odijk. Doe daar mee met een rondleiding waarin de smaak van vroeger ontdekt kan worden. Onze komkommers zijn bijvoorbeeld niet altijd groen, maar kunnen ook geel zijn en smaken bovendien heel anders. 

Creative Chef opent van september t/m augustus een pop-up restaurant in de museumtuin waar gereserveerd kan worden voor speciale lunches en diners. Chefkok Jasper Udink ten Cate bereidt hier gerechten van de oude plantenrassen uit het Smaakmuseum.

Onze liefste en lekkerste hamburgertenten in Amsterdam >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO