Singaporese rijstnoodles

Geschikt voor 4 personen

Gwyneth Paltrows tweede kookboek (H)eerlijk makkelijk kwam begin april 2016 uit. Wij mogen een drietal recepten delen, waaronder deze glutenvrije Singaporese rijstnoodles.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

100 g dunne rijstnoodles
4 el arachideolie
2 el geroosterdesesamolie
1 middelgrote ui, in dunne ringen
100 g broccoli, fijngehakt
75 g sperziebonen, in stukjes van ca 1 cm
75 g verse of diepvriesdoperwten
200 g tofoe (blok), in blokjes van 1 cm
1 tl Madras-kerriepoeder, of meer naar smaak
1 groot ei
60 ml tamari
2 lente-uien, in dunne ringen
kleine bos koriander, grof gehakt

BEREIDING

Week de rijstnoodles 10 min in heet water, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog tot hoog vuur en schenk er 1 el arachide- en 1 el sesamolie in. Voeg zodra de olie heet is maar nog niet rookt de uiringen toe en bak 1 min zonder te roeren. Zet het vuur iets lager en bak de ui onder af en toe roeren nog 4 min. Doe de ui in een kom.

Doe de broccoli, sperziebonen, doperwten, tofoe en nog 1 el arachideolie in de pan. Bak alles op hoog vuur tot de groenten beetgaar zijn en de tofoe bruin begint te worden (ca 2 min). Schep de groenten en tofoe in de kom met de ui.

Doe de 1 el arachideolie, de resterende el sesamolie, de geweekte en afgegoten noodles, het kerriepoeder en 2 el water in de pan en roer alles door elkaar. Maak een gat in het midden van de noodles, giet daar de laatste el arachideolie in en breek het ei erboven. Roer alles met een houten lepel krachtig door zodat er roerei ontstaat; wacht tot dit bijna gestold is en roer het dan door de noodles.

Voeg de tamari, lente-ui en koriander toe en roer alles door elkaar. Proef, voeg naar smaak nog wat zout toe en serveer het gerecht.

NB. Deze noodles zijn vegetarisch en glutenvrij

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO