Srirachapancakes met cheddar, bacon en gekarameliseerde banaan

Geschikt voor 4 personen

The chefs favourite: spice, hartig en zoet. Comfort food kán dus healthy zijn, bewijst dit door een diëtist getest recept uit Chef met Lef.

gerelateerd
Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst
Kip cashew met bloemkoolrijst
Gebakken bloemkoolrijst met gehakt, wortel en tuinerwten
Srirachapancakes met cheddar, bacon en gekarameliseerde banaan

Ingrediënten

135 g bloem
75 g havermeel of havervlokken
75 g magere kwark
2½ tl bakpoeder
2 eieren
½ tl zout
3 el maple syrup of honing
3-4 tl sriracha (of meer, naar smaak)
175-225 ml water
2 bananen
zonnebloemolie
6 plakken bacon
6 plakken cheddar
Extra:
Garde of blender

BEREIDING

1. Mix de bloem, het havermeel, de kwark, het bakpoeder, de eieren, het zout, één eetlepel maple syrup en twee theelepels sriracha in een kom.

2. Voeg water toe op gevoel, het beslag mag best dik zijn, maar moet wel mengbaar blijven. Mix alles met een garde of blender tot een mooi beslag. Laat het beslag een kwartier rusten.

3. Snijd intussen de bananen in dikke plakken.

4. Verhit in een pan op laag vuur een klein scheutje zonnebloemolie. Bak de bacon lekker knapperig en haal hem uit de pan.

5. Bak in dezelfde pan (in het vet van de bacon) de banaan goudbruin. Blus af met een klein scheutje mayple syrup of honing.

6. Mix twee eetlepels maple syrup of honing met één tot twee theelepels sriracha tot een sausje. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op laag vuur. Schep per pannenkoek een soeplepel beslag in de pan en bak in circa één tot twee minuten per kant gaar.

7. Leg de pannenkoek op een bord en leg er een plakje cheddar en een plakje gebakken bacon op. Zet er een grote kom overheen om de pancakes warm te houden. Bak (en beleg) door tot het beslag op is.

8. Beleg de stapel met de gekaramelliseerde banaan, giet het sausjes erover en serveer. 

Chef met Lef is het nieuwe kookboek van Instagramchef Nigel van der Horst, boordevol healthy comfort food voor bij een gezonde leefstijl. 

gerelateerd
Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst
Kip cashew met bloemkoolrijst
Gebakken bloemkoolrijst met gehakt, wortel en tuinerwten
Srirachapancakes met cheddar, bacon en gekarameliseerde banaan
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO