Broodje lamsmerguez met chilikoolraapfriet en kerrie-truffelmayonaise

Geschikt voor 4 personen

Sausage party! Comfort food kán dus healthy zijn, bewijst dit door een diëtist getest recept uit Chef met Lef.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

De broodjes
2 zakken koolraapfriet à 350 g
1 el paprikapoeder
zout
80 g chorizo
een paar jalapeñopepers
ca. 100 g cheddar
zonnebloemolie
8 lamsmerguez
4 pistoletjes
4 blaadjes romaine sla
4 el zuurkool
4 el geraspte wortel
gebakken uitjes
fijngesneden peterselie

De mayonaise
2 el truffelmayonaise
2 el gewone mayonaise
1 el kerriepoeder
mespunt chilipoeder
snuf zout

Extra:
bakplaat met bakpapier

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Kruid de koolraapfrieten met het chilipoeder, paprikapoeder en wat zout. Snij de chorizo in reepjes. Snij de jalapeñopepers fijn en rasp de cheddar.

2. Spreid de koolraapfrieten uit over de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15­ tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Verhit intussen een laagje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de chorizo. Schep de chorizo uit de pan en bak de lamsworstjes gaar.

4. Leg de broodjes een paar minuten in de oven en meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.

5. Neem de broodjes en friet uit de oven. Doe de friet in een schaal en verdeel er een deel van de chorizo, jalapeño en kaas over, zodat de kaas alvast smelt.

6. Snij in een driehoek over de lengte een deel uit de broodjes. Leg in elk broodje een blaadje sla en verdeel de zuurkool, geraspte wortel en de resterende kaas erover. Leg in elk broodje een worstje en schep de saus erover. Bestrooi met wat gebakken uitjes en peterselie en serveer.

Chef met Lef is het nieuwe kookboek van Instagramchef Nigel van der Horst, boordevol healthy comfort food voor bij een gezonde leefstijl. 

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO