Romige paddestoelensoep

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Appel-rozentaart
Bibimbap met spicy gochujang-dressing
Salade van gegrilde spruiten en witlof met gember-misodressing
Paté de foie de porc

Ingrediënten

25 g gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
400 g gemengde paddestoelen
50 g boter
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, in plakjes
paar takjes tijm
850 ml groentebouillon
200 ml crème fraîche
4 sneden witbrood, in blokjes
paar sprieten bieslook
truffelolie

Extra: staafmixer of keukenmachine

BEREIDING
Schenk in een kom zoveel kokend water op de gedroogde paddestoelen dat ze net onderstaan. Veeg de verse paddestoelen schoon. Smelt de helft van de boter in een steelpan. Bak hierin de ui met de knoflook en tijmtakjes 5 min zachtjes, tot de ui zacht is en begint te kleuren. Laat de paddestoelen uitlekken (bewaar het weekvocht) en schep ze met de verse, gemengde paddestoelen door de ui.

Bak de paddestoelen nog 5 min tot ze zacht zijn. Schenk de bouillon met het weekvocht in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur dan laag en laat 20 min zachtjes koken. Roer de crème fraîche door de bouillon en kook nog enkele min.

Pureer de soep met een staafmixer in de pan of in een keukenmachine. Schenk de soep door een fijne zeef. Serveer meteen of laat afkoelen. Smelt in een koekenpan de resterende boter. Bak de broodblokjes goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Zet de soeppan evt opnieuw op het vuur. Schuim de warme soep evt mooi op met een staafmixer. Schep de soep in kommen, knip er wat bieslook boven en druppel in elke kom wat truffelolie. Serveer de warme croutons apart erbij.

gerelateerd
Appel-rozentaart
Bibimbap met spicy gochujang-dressing
Salade van gegrilde spruiten en witlof met gember-misodressing
Paté de foie de porc
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO