Groene asperges in aardappelcrêpes met fontina, paddestoelen en salie

Geschikt voor 4 personen

Lekker met een gemengde salade met geroosterde nootjes.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

150 g geschilde kruimige aardappel
200 ml melk
2 eieren
80 g bloem
500 g groene asperges
peper, zout, nootmuskaat
250 g fontina
250 g kastanjechampignons en/of oesterzwammen
2 takjes salie, grof gehakt
zout

BEREIDING
Kook de aardappel gaar, giet af en prak tot puree. Voeg melk toe en roer het mengsel door een zeef. Voeg eieren en bloem toe en roer tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en laat het beslag rusten. Schil de onderste 4 cm van de asperges en snij 1 cm af. Kook ze net gaar, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en houd ze warm.

Verwarm de (oven)grill. Bak van het beslag in een kleine koekenpan ca 8 flensjes. Rol de asperges in de flensjes en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Leg op elk flensje een plak fontina en laat de kaas in een paar min onder de grill smelten. Bak intussen de paddestoelen snel in een grote koekenpan of wok en doe er op het laatst de salie bij. Breng op smaak met peper en zout.

Fotografie Carlfried Verwaayen - Styling Marjolein Vonk - Receptuur en foodstyling Jankees Roggeveen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO