Bittere salade met walnoten

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

150 g friséesla
100 g veldsla
1 flinke stronk witlof, blaadjes losgehaald
1 kleine venkel, kern verwijderd en in dunne repen
25 g walnoten, grof gehakt
Voor de vinaigrette
4 el olijfolie
2 el walnootolie
2 el balsamicoazijn
2 bosuitjes, fijngesneden
peper en zout uit de molen

BEREIDING
Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar. Meng in een schaal de frisée met veldsla, witlof en venkel. Meng de vinaigrette erdoor en bestrooi met walnoten. Serveer bij de pie.

VOORBEREIDEN?
Sla en witlof kun je alvast wassen en de vinaigrette is ook goed voor te bereiden. Wacht wel met het snijden van de venkel en meng pas op het laatst de sla met de dressing.

Fotografie Carlfried Verwaayen - Styling Marjolein Vonk - Food styling Claartje Lindhout - Recepten Tal Maes 

 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO