Gooi je vieze afwasborstel nooit weg!

Handig! Wij hebben de tip waarmee je je afwasborstel weer spiksplinterschoon kunt krijgen. Hoef je geen nieuwe te kopen.

gerelateerd
6 tips om je aangebrande pan schoon te maken
5 symptomen die je hebt als je een vitamine B12-tekort hebt
Dit kun je allemaal schoonmaken met olijfolie
Tips voor een gezonde lunch tijdens werk
Getty Images

AFWASVRIEND
Een afwasborstel is het schoonste analoge apparaat om je borden en pannen schoon te maken. We gebruiken liever een afwasborstel dan een spons of een doekje. Of je nou zo’n leuke gekleurde plopper van de IKEA hebt, een simpele houten of eentje waar je afwasmiddel in kunt doen: het is en blijft onze beste afwasvriend. Maar je moet hem wel af en toe schoonmaken, dan voorkom je namelijk dat er bacteriën in gaan zitten.

Tip! Zo maak je je magnetron brandschoon >

HOE?
Onze vrienden bij The Kitchn hebben een effectieve manier bedacht om ‘m grondig schoon te maken. Houd je afwasborstel onder de warme kraan om de etensresten eruit te wassen. Vul daarna een beker met gedistilleerde witte azijn en doe daar een drup afwasmiddel in. Doe de afwasborstel met de kop naar beneden in de beker en roer even door. Laat de borstel minimaal een uur in het mengsel staan. Was ‘m daarna af met warm water en laat drogen. Nu is je afwasborstel weer gloedjenieuw.

Yes! Je hoeft je borden niet meer af te spoelen voor je ze in de vaatwasser zet, dit is waarom >

Bron: The Kitchn
 
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO