ZOEK

Nieuwe Hotspots!
Deze restaurants zijn in 2017 geopend in Utrecht

Deze eet- en drinkplekken zijn onlangs geopend in het midden van ons land. Om in de smiezen te houden. Deze hotspots openden overigens in 2014-2015.

gerelateerd
Hotspots! Leuke restaurants in Den Haag
Hotspots Antwerpen: restaurants op 't Eilandje
Hotspots! 9x restaurants in Sleutelstad Leiden

PK via website

't Zusje via website

Miyagi via Facebook

30ml via Instagram

Café Brun via Facebook

LE:EN via Instagram
1 / 6

PK bar & kitchen

Bij deze in het centrum gelegen hotspot kun je altijd terecht. Of je nou zin hebt in koffie met taart, een snelle lunch of een uitgebreid diner. Ook kun je hier prima aanschuiven voor een lekkere borrel. Er zijn namelijk drie barren, die speciaal hiervoor zijn gemaakt. Bijzonder aan PK? De twee Big Green Eggs waarop zij hun vlees en vis grillen. Pure, rokerige smaken. Die zul je hier vinden.
> PK bar & kitchen, Oudegracht 101 - 103, Utrecht

't Zusje

Zin in tapas? Ga eens langs bij 't Zusje. Bij dit restaurant aan de gracht kun je voor € 27,80 een avond lang alles proeven wat je lekker lijkt. Zo bestel je er Spianata Romana met mangochutney, gegrilde coquilles en portobello’s met gehakt en truffel. Maar hou wel een plekje over. De toetjeskaart van het restaurant is namelijk enorm en zeker de moeite waard om te proberen.   
> 't Zusje, Oudegracht 2, Utrecht

Miyagi and Jones

Bij Miyagi and Jones kun je terecht voor Aziatisch streetfood met hier en daar een westerse twist. Zowel in de middag als in de avond. Met wel dertig soorten speciaalbier en - dikke plus - de mogelijkheid om je eigen gin-tonic te ontwerpen heeft dit restaurant een voorsprong op de bekende sushirestaurants.
> Miyagi and Jones, Veemarktplein 42, Utrecht

30ml the roastery

Koffie? Ga naar 30ml. Hier branden ze hun koffiebonen zelf, en dat proef je. Ook maken ze de mooiste latte art en is genoeg keuze voor een bijbehorend stuk taart. Naast koffie en taart kun je hier ook terecht voor lunch en ontbijt. En ook van een lekkere borrel kunnen ze je voorzien. Daar worden wij blij van.
> 30ml the roastery, Vredenburg 23, Utrecht

Café Brun

Café Brun is een bruine kroeg zoals we er geen andere kennen. Bij deze hotspot wordt er namelijk geen gebruik gemaakt van een vaste bar, een menukaart of zelfs een voordeur. Nee, bij Café Brun komen ze bij je aan tafel achter een rijdende bar, leggen ze je de menukaart mondeling uit en stap je naar binnen door het grote, open winkelraam. Niet bepaald standaard, hè? Dat geldt ook voor de aankleding van het café. Die is namelijk mogelijk gemaakt door de gulle giften van negen kunstenaars. Echt eten kan je hier niet. Naar Café Brun moet je gaan om eens goed te borrelen.
> Café Brun, Lange Jansstraat 28, Utrecht

LE:EN Utrecht

Hou je van Aziatisch eten? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij LE:EN. Hier hebben ze op hun uitgebreide menukaart eten staan uit Japan, Thailand, China, Vietnam, India, Indonesië én Sri Lanka. Verder koken ze bij deze hotspot enkel met weidevlees en duurzame vis. Maar niet denken dat je je visje helemaal voor jezelf hebt hoor. Je eet bij LE:EN door middel van shared dining: alles op tafel moet je samen delen dus.
> LE:EN, Heuveloord 140, Utrecht

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO