ZOEK

Nieuwe hotspots!
Onlangs geopend in Rotterdam 2015-2016

Nu open! Café Ter Marsch, CEO Baas van het Vlees, Ayla en andere nieuwe restaurants, eetcafés, brasseries en lunchspots om uit te proberen in Rotterdam. Houd deze lijst vooral in de smiezen. We vullen 'm constant aan met nieuwe spots.

gerelateerd
Sam-sam? Shared dining in Utrecht
Deze ijssalons verkopen ijs met Tony's Chocolonely smaken
Hotspots: voor goede koek bij de koffie!
5x vega afhalen in Amsterdam

Weena Rotterdam - via Facebook

CEO Baas van de Lunch - via Facebook

Foto: Annabel Eppinga

Bron: FG Restaurant

Foto: Getty Images

Foto: Facebook Mono

Foto: SolFood

Parqiet

THOMS Rotterdam

Sajoer

Bar Vicini

MEAT

Holy Smoke

Foto: kenbkralingen.nl

Café Rotterdam
1 / 24

Weena

Hotspots in Rotterdam zijn niet aan te slepen. Elke week opent er wel weer een nieuwe toffe bar/ restaurant. Een nieuwe place to be is Weena in de Weenastraat. Een typische urban jungle. Groot, groen, industrieel en wemelend met hippe Rotterdammers.

Dit kleine zusje van Bokaal opende in oktober haar deuren en zit nu al tjokvol. Eenmaal binnen zie je waarom. De zaak is hyperknap.

INTERIEUR
Hyperknap zeg je? Nou, al het groen dat van het plafond bungelt, alle floor to ceiling-ramen, de tegelvloer. Moeten we nog doorgaan? Ook handig is de locatie (vlakbij het Centraal Station). Voor een snelle (of minder snelle) borrel is dit nu een perfecte hangplek.

EN HET ETEN?
Niet al te veel poespas. Veel lekkere borrelhappen, kleine en grotere gerechten.  Het geliefde buikspek (zo’n beetje de grootste trend van dit jaar) staat op de kaart en ook een frisse ceviche van makreel, venkel met oestervocht.

GAAN?
In Rotterdam weten ze van wanten. Je kan op alle dagen bij Weena terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner van 09.00 tot 23.00 uur, behalve op zondag.

Tekst Asha Bechan

> Weena, Weena 202, Rotterdam

CEO Baas van de Lunch

Dat CEO Baas van het Vlees écht de baas is van het vlees, wisten we. Dit restaurant staat niet voor niets in onze lijst met de 18 beste vleesrestaurants van Nederland. De bazen vonden het tijd voor een lunchrestaurant, en dat is dus het nieuwe CEO Baas van de Lunch, midden in de stad. Gek genoeg naast een van onze andere favorieten Sue Food, waar je veganistische, glutenvrije en suikervrije zoetigheid kan inslaan.

KWALITEIT
Bij CEO Baas van de Lunch draait het om kwaliteit. Het vlees komt van Rien Bezooijen, de kaas van fromagerie L'Amuse en de vis van Schmidt. 

BROODJES
Tussen de opties op de kaart kunnen we moeilijk kiezen. Het liefst bestellen we alles een voor een. Hoewel we de hele kaart willen proeven, zouden we het broodje buikspek met mosterdcreme, zuurkool, krokante ui en walnoot toch nog een keer bestellen. Gewoon, omdat-ie zo lekker is. Maar ook de gehaktbal met brood, jus en mayonaise, het broodje entrecote en het broodje met Rotterdams pekelvlees en ganzenlever trekken de aandacht.

Is er dan alleen vlees? Nee, wat dacht je van een broodje boerderijkip met baba ganoush, het broodje rauwmelkse brie met walnoot, pompoenpit en mosterd of een broodje paling? We willen het!

OPENINGSTIJDEN
CEO Baas van de Lunch is iedere dag van de week open, van 10.00 tot 18.00 uur. Reserveren is niet mogelijk.

> CEO Baas van de Lunch, Karel Doornmanstraat 368-370, Rotterdam

Café Ter Marsch

Je kunt ‘m kennen van de prijswinnende Ter Marsch & Co burgers met locaties in Rotterdam en een pop-up in Amsterdam. Onlangs opende het Ter Marsch Café, schuintegenover z’n broer Ter Marsch & Co, maar dan met een Nieuw-Zeelands tintje. De signature dish is dan ook een rib-eye, afkomstig van aan de oceaan grazende Nieuw-Zeelandse runderen. Kleine honger? Deel bijvoorbeeld een steak tartare met kwartelei en bieslookcrème of de tempura citroenkip.

Voor bij de borrel is er goudse oplegkaas met appel-druivenmosterd, krokante spiering met beurre noisette en huisgerookte ossenworst met tafelzuur. In het weekend wordt je bord begeleid door Jazzy deuntjes.

> Café Ter Marsch, Witte de Withstraat 81, Rotterdam

FG Restaurant

FG is verhuisd naar een nieuw adres. Het restaurant ziet er spik en span uit en chef-kok François Geurds** staat natuurlijk aan het roer. Omdat François elke dag naar de beste producten zoekt verandert het menu dagelijks. Van aardappel met kaviaar en joselito (de beste ham ter wereld) tot kreeft met pastinaak en waterkers. Voor alle luxepoezen!

 

> FG Restaurant, Katshoek 37b, Rotterdam

Kraft Bar

Hou je van bier? Dan is Kraft Bar dé plek voor jou. Hier hebben ze héél veel frisse speciaalbieren op een toffe plek, tussen alle andere gezellige tenten, op de Nieuwe Binnenweg. Je drinkt bijzondere bieren binnen of buiten op het terras. Oh, en mocht je toevallig ook nog eens voetbalfan zijn maak je hier snel vrienden.

En door naar de nieuwe @kraftbarrdam in Rotterdam. #biertje? #hotspot #nieuw #rotterdam

Een foto die is geplaatst door ELLE Eten (@elleeten) op

> Kraft Bar, Nieuwe Binnenweg 99b, Rotterdam

Mono

Bij dit nieuwe café/ restaurant/ podium kan je terecht voor al je grote liefdes. Er wordt opgetreden, je kan er goede koffie drinken, prima lunchen of gewoon een koud biertje doen. Niet op dinsdag of woensdag langsgaan, want dan zijn ze gesloten.

> Mono, Vijverhofstraat 15, Rotterdam

SolFood

Schuif aan in de splinternieuwe vestiging van traiteur SolFood. Sinds kort kan je naast de vestiging in Rhoon, ook in Rotterdams favoriete hotspotstraat terecht voor een uitstekend broodje. Fijn om voor de deur op te eten of om mee te nemen. 

> SolFood, Pannekoekstraat 18A, Rotterdam

Parqiet

Net buiten het centrum in Delfshaven, onder de Euromast, is parkcafé Parqiet onlangs geopend. Het café is knus, fris en licht en de menukaart staat vol net zo frisse en lichte gerechten. Lunch een broodje van Jordy's (venkelsalami met artisjokkentapenade, geitenkaas met pompoen, een tweekazentosti), of ga voor wat warms, bijvoorbeeld een quiche of soep. Koffie met iets zoets of wijn met een kaasplateau is wat ons betreft ook een goed idee.

> Parqiet, Baden Powellaan 20, Rotterdam

THOMS restaurant en underground bar

In het Timmerhuis, aan de bruisende Meent, zit THOMS. Een bijzonder gebouw is het, waar Rem Koolhaas zijn hypermoderne architectuur tegen de oude resten van het pand heeft geplakt. Bij THOMS kun je van het no-nonsense menu eten en tegelijkertijd een deel van de collectie van Museum Rotterdam bekijken. De focus qua eten ligt op pure smaken en de perfecte cuisson. Boerenhoenders en Black Angus uit de Mibrasa houtskooloven? Willen we! Bovendien werkt THOMS met producten van lokale Rotterdamse leveranciers, goed initiatief.

> THOMS, Meent 129-131, Rotterdam

Sajoer - Huisgemaakt en healthy

Sajoer bestond al een tijdje, maar heeft nu een heuse vaste plek op de Botersloot in hartje Rotterdam. Een greep uit het assortiment: sjowjuicesappen, gembershotjes, ontbijtjes met chiapudding, acai en kokosyoghurt, speciale detoxkuren, soatosoep en erwtensoep. Op de planning staan ontbijtevenementen in het weekend en huisgemaakte weedburgers op geselecteerde data. Huisgemaakt en gezond. Fijn!

> Sajoer, Botersloot 46a, Rotterdam

Bar Vicini

In de ruimte waar voorheen de Mercato zat, is Bar Vicini verrezen: een pop-up cocktailbar met fijn jaren vijftig interieur. Mooie cocktails, goede whiskeys en lekkere happen. Geopend tot april 2016, dus wees er op tijd bij.

> Bar Vicini, Kortekade 63-69, Rotterdam

Vleeschcafé MEAT

Bij Meat is het, je raadt het al, vlees wat de pot schaft. Maar niet zomaar vlees: dry aged MRIJ rundvlees, bereid in een Spaanse Josper-oven. Ware carnivoren kunnen hier hun hart ophalen met burgers, bavette en cote de boeuf. De toeten zijn trouwens ook niet mis.

Vleeschcafé Meat, Haringvliet 635-647, Rotterdam

Boca's

Met twee succesvolle vestigingen in Amsterdam, opent Boca's nu ook midden in het centrum van Rotterdam. Bij Boca's eet je belegde broodjes, soepen en salades, van 's ochtends vroeg tot heel erg laat. Ontbijt- en borrelplateaus gevuld met vlees, vis, kaas of zoet. Jij mag kiezen.

> Bar Boca's, Mauritsweg 43, Rotterdam

Nieuwe hotspots in Amsterdam >

Holy Smoke

Op een klein stukje lopen van het Centraal Station opent Holy Smoke. Je kunt er terecht voor sappige steaks, Franse poussin en Canadese kreeft van de grill. Voor een hippe cold brew koffie zit je bij Holy Smoke ook goed.

Holy Smoke, Tiendplein 1, Rotterdam

10 grilltips voor het betere barbecueën >

K&B: Kantine & Biertuin

Kralingen heeft er een biertuin bij: K&B (wat staat voor Kantine en Biertuin). Eten en drinken in een laid-back vibe is het idee. Iedere maandagavond is burgeravond en op woensdag staat er een 'Tex-Mex diner' op het menu. Verder heeft de bistro vaste bieren op de tap en op zondag wordt de BBQ erbij gehaald.
 
K&B Kralingen, Oudedijk 4, Rotterdam
 
Liever bacon dan seks (en andere feiten) >

Café Rotterdam - tapas en meer

Café Rotterdam was al bekend in de havenstad, maar het dakterras is nieuw en compleet verbouwd. Bekijk de aanmerende schepen en geniet van het weergaloze uitzicht onderwijl je tapas y mas eet.
  
Café Rotterdam, Wilheminakade 699, Rotterdam

Ken je deze dakterrassen al

The Suicide Club - Cocktails

Het meest veelbelovende dakterras van deze zomer staat in Rotterdam, en wel bovenop het Groothandelsgebouw. Het wijdse uitzicht op de Delftse Poort en het net nieuw opgeleverde Rotterdamse station is prachtig, en op dat ruime dakterras komt ook nog een buitenbar en grote dansvloer. Verwacht daar maandelijks optredens van artiesten die het beoogde edgy gevoel moeten geven. Op de cocktailkaart staan onder meer zomerse punches, 'exotische cocktails', bewerkt met bijvoorbeeld rook of stikstof, maar ook klassiekers zoals de negroni, Manhatten of Gin Fizz. En er is een ruim aanbod van tequila's, champagnes, wodka's, sake's en whisky's. 

Oh! Je moet trouwens wel even lid worden alvorens je het dak op kunt.
 
The Suicide Club, Stationsplein 45, Rotterdam
 
Ken je deze andere dekselse dakterrassen al >

Eten Centraal - pop-up

Rotterdams streetfood scoor je de komende 45 dagen bij pop-up Eten Centraal, op het station. Want waarom zou de forens geen lekkere, gezonde hap kunnen eten op weg van hot naar her?
The food line-up, bekend van hun smakelijke festivalprogrammering, geeft Rotterdamse streetfoodondernemers beurtelings twee weken de ruimte op Rotterdam CS om voor lekkere verse happen te zorgen. Voor nu doen mee:

-Old Scuola; pizza perfetto
-Saté-man; gebrand op authentieke saté volgens opa's recept
-Fritez; Haute cuisine hot dogs
-Allegaartje op wielen; Koreaanse keuken
-Geserveerd met o.a. koffie van: Man met Bril koffie + Pinky Rose lemonade

 
Eten Centraal, op het Centraal Station in Rotterdam, tot en met 31 juni 2015

In den Rustwat - vis

Misschien wel de meest romantische plek van Rotterdam! In den Rustwat zit in een knus herbergje uit 1597 naast de Trompenburgtuinen, compleet met rieten dak. Bijna onwerkelijk, zo'n mooie plek op een steenworp afstand van het drukke centrum van Rotterdam. Je eet er vis op chique. En kreeft. En die sauzen, die zijn zoals de Fransen het bedoeld hebben.
 
Restaurant In Den Rustwat, Honingerdijk 96, Rotterdam
 

PS. In den Rustwat kookt ook op locatie. Dan komt de brigade dus in een DAF en legertent voorrijden. Da's pas een chique foodtruck!

Fitzgerald - Mediterraan

Fitzgerald vind je in de historische Oude Haven van Rotterdam onder het citizenM hotel en tussen moderne architectuur zoals de Markthal. Met als verrassing een enorme binnentuin die in de zomer als prachtig terras kan dienen. Goed voor een glas wijn met fingerfood aan de bar of the whole shabam aan tafel à la carte.

Fitzgerald, Gelderseplein 49, Rotterdam
 
10 shoptips in de Rotterdamse Markthal >

 

Bertmans - brunch

Bij Bertmans begrijpen ze het gewoon. Sommigen komen voor een gluten- en suikervrij ontbijt en anderen blieven graag een goed glas wijn hun wentelteefje. Waar je ook voor komt, het is allemaal even lekker.
 
Bertmans, Zaagmolenkade 15, Rotterdam

 
Ken je deze Rotterdamse favoriete restaurants al >

Brasserie Engels

De brasserie, die zijn deuren in 1953 opende, is na jaren weer terug. Dat is fijn, want het menu bestaat uit comfort food met een chique accent. Denk aan geitenkaas Wellington, in roomboter gebakken zeetong met friet en uiensoep van ossenstaartbouillon, maar ook klassiek zoet zoals lopende chocoladetaartjes en banoffee pie. Lees meer >

Engels, Stationsplein 45, Rotterdam
 
Ken je deze Rotterdamse favorieten al >

Burger Club

Bij The Burger Club kun je iedere burger op de kaart in drie soorten vlees bestellen: MRIJ rundvlees, Wagyu rundvlees en Iberico varkensvlees. Naast bijzondere hamburgers serveert de Burger Club ook gin & tonics die niet alledaags zijn.

Burger Club, Nieuwe Binnenweg 139a, Amsterdam
 
Ook redelijk vers in Rotterdam: Ellis Gourmet Burger >

Joelia - Mediterraan

Chef-kok Mario Ridder keert terug naar de stad met restaurant Joelia in het Hilton in Rotterdam. Op de kaart: 3x 10 gerechten, ingedeeld onder Mario Ridders favorieten, Culinaire Trips en Joelia’s Bar Bites. Denk bijvoorbeeld aan een pata negra met rode biet en aardappel, octopus met chilipeper en aan coquilles met hazelnoot. Een lunch kost je zo tussen de € 29,50 en € 39,50. Voor een zesgangendiner betaal je € 75, en voor het meest uitgebreide menu van tien gerechten tik je € 125 af. Lees meer >
 
Joelia, Coolsingel 5, Rotterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO