Bistrobar Indonesia (onder culinaire leiding van Ron Blaauw) opent in Haarlem

Blaauw neemt The Gin Sum Club over en verandert het in zijn eigen concept.

gerelateerd
Hallo Fryslân: 6 hotspots in Leeuwarden
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Hotspots Haarlem! 16x uit eten, lunchen en borrelen
Tijd voor burgers! 8x hamburgers eten in Den Haag

Het doek valt voor The Gin Sum Club. Het hippe restaurant in Haarlem maakt in mei de overstap naar een laagdrempeliger concept. Onder de culinaire leiding van niemand minder dan Ron Blaauw opent na een korte verbouwing Bistrobar Indonesia.

RON BLAAUW
Ron Blaauw timmert hard aan de weg als culinair adviseur. De sterrenchef voorziet inmiddels flink wat restaurants van zijn opgedane kennis: Pasta E Basta, Bridges in Sofitel Legend The Grand in Amsterdam, Central Park in Voorburg en Bistrobar Berlin in Nijmegen. Daarnaast maakte de chef onlangs bekend Escobar, een Spaans restaurant in Amsterdam en Bistrobar XO in Roermond te gaan voorzien van advies. En Bistrobar Indonesia kan nu aan deze lijst worden toegevoegd!

Medewerkers Ron Blaauw openen Spaans restaurant! >

TGSC
The Gin Sum Club, gevestigd in een imposant bankgebouw in Amsterdamse School-stijl en vooral bekend van de lekkerste gin-tonics en dimsum, gaat veranderen. TGSC op Facebook: ‘Op de dag dat TGSC 1 jaar bestaat maken wij bekend hoe wij verder gaan. Een dubbel gevoel... We hebben een fantastisch mooi restaurant neergezet, maar we zijn niet bang om te veranderen als de mooie stad Haarlem en haar inwoners daar om vragen.’ Volgens eigenaar Thierry Smagge was de drempel te hoog om doordeweeks TGSC te bezoeken: ‘Mensen die hier komen vinden het fantastisch, maar zien het als een avondje uit. Waardoor ze wel in het weekend komen, maar niet zo snel doordeweeks.’

BISTROBAR INDONESIA
TGSC gaat in mei verbouwen. Bistrobar Indonesia krijgt volgens eigenaar Thierry Smagge een jungle-achtige sfeer met veel planten en bamboe aan het plafond. Ron Blaauw en Agus Hermawan worden culinair adviseurs van Bistrobar Indonesia. Hermawan, een Indonesische chef, werkt al sinds 2007 samen met Blaauw. Op de kaart van de Bistrobar komen klassiekers van Blaauws Gastrobar Indonesia, zoals rijsttafels en natuurlijk streetfood. De bistrobar is nog op zoek naar een chef-kok en een chef de partie.

Bron: Misset Horeca

Haarlem staat heel hoog op onze culinaire to-do-list. En hier moet je heen > 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO