Dit geheime ingrediënt houdt je slagroom langer stijf

Voor een toef die het wél stijf tot de keukentafel redt.

gerelateerd
20x warme soep met recept
Om deze reden heb jij een hekel aan stukjes in je eten
10x lekkere koolhydraat-arme recepten
Chef Kitumara verklapt hoe je thuis perfecte sushirijst klaarmaakt
Getty Images

Eerder vertelden we je al dat we weer volop aan de chocoladetaarten en slagroom gaan deze Kerst - hoera! En als we dat doen, doen we het goed. Dus vanzelfsprekend serveren we die met verse slagroom. 

Slagroom te lang geklopt? Zo red je 'm >

INGEZAKTE TOEF 
Alhoewel verse slagroom stukken lekkerder is, blijft deze wel minder lang stijf dan de spuitbusvariant. Een ingezakte toef is dan ook eerder regel dan uitzondering.   

NU NIET MEER 
Daar komt nu verandering in. Er is namelijk een manier om je vers opgeklopte room dagenlang stijf te houden. En daarvoor hoef je slechts één enkel ingrediënt toe te voegen.  

Voor wie geen melk mag: zuivelvrije kokosslagroom > 

BINDMIDDEL 
Het ingrediënt dat je slagroom langer stijf houdt is... tromgeroffel... gelatinepoeder. Een simpele truc, maar zeer effectief. Let er wel op dat je de ongezoete variant van dit bindmiddel toevoegt - er zijn ook gezoete varianten verkrijgbaar maar die geven je room uiteraard een gekke smaak.

DIT MOET JE DOEN 
Voor één kom slagroom heb je zestig milliliter koud water en één theelepel gelatinepoeder nodig. Deze voeg je samen in een steelpan, voor zo'n twintig minuten, om precies te zijn. In deze tijd kan de gelatine het water absorberen. Vervolgens zet je de pan op laag vuur, hier laat je 'm staan tot de gelatine is opgelost. Hierna laat je het mengsel afkoelen, om 'm vervolgens door je zelfgemaakte slagroom te kloppen.  

Ook makkelijk om zelf te maken: roomboter >

Bron: The Kitchn 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO