Dit is het geheim voor de allerbeste bami

Culinair pionier John Halvemaan won vorig jaar de Johannes van Damprijs vanwege zijn bijdrage aan gastronomie in Nederland. Halvemaan is de eerste Nederlander die deze bijzondere prijs wint. Weet je wat? Deze waanzinnige chef deelt zijn truc voor de beste bami.

gerelateerd
Seizoenskalender groenten & fruit: april
Waarom je nóóit een rozijn moet nemen als oog voor je paaskonijn
Pasen: getikt ei
De 10 lekkerste recepten met ei
Getty Images

John Halvemaan, partner van een Indische vrouw, weet hoe je de beste bami maakt. Halvemaan is lange tijd in Indonesië geweest en zijn gerechten hebben veel Aziatische invloeden. Keep it simple, is Halvemaans motto. Hoofdredacteur Klaartje Scheepers deed mee met de workshop in zijn restaurant en leerde de truc voor de allerlekkerste bami (die ze uiteraard zelf mocht proeven). 

7x plekken om poké bowls te eten > 

DE TRUC VOOR DE BESTE BAMI
De truc is om alle ingrediënten, en dat zijn er niet veel, apart te bakken. Je bakt de kool en haalt de kool uit de pan. Je bakt de prei en haalt de prei uit de pan. Dat geldt ook voor ui en lente-ui. Die laatste mag kort.

Bak ook een ei per persoon. Kluts het ei en vouw om. Maak de stukken niet te fijn. Haal het ei uit de pan. Maak de pan na het bakken steeds schoon met keukenpapier. Kook de bami volgens de verpakking en giet af. 

Doe alle ingrediënten in de pan en voeg sambal toe met peper en zout. Bak het geheel goed en lang. Denk je 'Oei, dat brandt aan', dan houd je natuurlijk op. Maar wees niet te voorzichtig.

> Restaurant Halvemaan, Amsterdam-Buitenveldert

Dit zijn de 50 beste toko's van Nederland voor 2017 >

 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO