Aha! Dit is het verschil tussen komijn, kummel en karwij

Voor eens en voor altijd. 

gerelateerd
Opgelet, dit is het gezondste deel van een kiwi
3x onverwachte 'croutons' voor over je maaltijdsalade
Deze bekende kazen kun je wél eten als je lactose-intolerant bent

Er is veel verwarring over karwij, kummel en komijn. Het zijn specerijen, zaden van twee verschillende planten, beide met een kruidige, anijsachtige, zoete smaak. Om het iets overzichtelijker te maken:

Hoeveel nootmuskaat is schadelijk voor je gezondheid? >

 

Kummel

Kummel, afgeleid van het Duitse woord Kümmel is een andere naam voor karwij, soms wordt het ook wilde komijn genoemd.

Lekker receptje met kummel? Lauwwarme andijviesalade > 

Karwij

Karwij is veel sterker en scherper van smaak dan komijn en komijn smaakt iets bitterder dan karwij. Leuk detail: kauwen op karwij zou een 'zoete' adem geven. Je vindt karwijzaadjes bijvoorbeeld op Turks brood. In Nederland is karwij vaak onderdeel van kruidenmengsels als basis voor soep of stoof. 

Komijn

Komijn kennen we in Nederland van de komijnekaas, in Spanje zit het in chorizo en in India wordt het gebruikt in kip tandoori. In de Indonesische keuken heet gemalen komijnzaad 'djinten'.

Komijnliefhebber? Dan smaakt deze kip met mango en couscous je vast en zeker >

Daarom is Indiaas eten zo lekker

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO