Aha! Dit is het verschil tussen komijn, kummel en karwij

Voor eens en voor altijd. 

gerelateerd
Seizoenskalender groenten & fruit: juni
Last van de Japanse duizendknoop in de tuin? Eet ‘m op
Wat is gezonder: de blauwe, witte of rode druif?
Ha! Dit zijn alle gezondheidsvoordelen van havermout

Er is veel verwarring over karwij, kummel en komijn. Het zijn specerijen, zaden van twee verschillende planten, beide met een kruidige, anijsachtige, zoete smaak. Om het iets overzichtelijker te maken:

Hoeveel nootmuskaat is schadelijk voor je gezondheid? >

KUMMEL
Kummel, afgeleid van het Duitse woord Kümmel is een andere naam voor karwij, soms wordt het ook wilde komijn genoemd.

KARWIJ
Karwij is veel sterker en scherper van smaak dan komijn en komijn smaakt iets bitterder dan karwij.

KOMIJN
Komijn kennen we in Nederland van de komijnekaas, in Spanje zit het in chorizo en in India wordt het gebruikt in kip tandoori. In de Indonesische keuken heet gemalen komijnzaad 'djinten'.

Komijnliefhebber? Dan smaakt deze kip met mango en couscous je vast en zeker >
Recept met kummel: lauwwarme andijviesalade >
Daarom is Indiaas eten zo lekker >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO