Thuis koffie zetten: 5 tips

Deze simpele tips gaan je kop koffie écht verbeteren - en dus je leven.  

gerelateerd
In Vietnam drinken ze koffie met ei erin
Volgens wetenschappers krijg je van deze wijn de ergste kater
Bubbels drinken, zo heurt het
Recept: roze chocolademelk met witte chocolade en candy canes
Getty Images

1. VERWARM JE MOK VOOR
Het voorverwarmen van je mok zorgt ervoor dat je koffie langer warm blijft. Logisch. Maar ook heeft dit effect op de smaak. Door de hitte van je mok zal de koffie namelijk langer zijn volle, intense smaak bewaren.  

2. MAAK JE FILTER NAT
Zet jij nog koffie op de ouderwetse manier? Maak dan eerst de filter nat voordat je de bonen erin doet. Dit omdat filters altijd een eigen smaak hebben die de koffie kan beïnvloeden, en je er op deze manier voor zorgt dat deze smaak wordt verminderd.

12x signalen dat je verslaafd bent aan koffie >

3. HEB GEDULD  
Giet jij je gekookte water altijd direct over je bonen heen? Wacht voortaan even. Gekookt water heeft namelijk een temperatuur van honderd graden, die ervoor zal zorgen dat je koffie verbrandt en deze bitter zal gaan smaken. Als je twee à drie minuten wacht, zal het water afgekoeld zijn tot 90 tot 92 graden. - de perfecte temperatuur voor een goede kop koffie.  

4. GEBRUIK NIEUWE BONEN
Koffiebonen krijgen een muffe, vlakke smaak wanneer ze ouder worden. Laat de grote verpakkingen voortaan dus achterwege en gebruik ruim van wat je in huis hebt.  

5. HOU DE JUISTE VERHOUDING AAN
Twaalf gram koffie per tweehonderd ml water. Dat is hoe je de verhouding waarmee je de perfecte kop koffie maakt.  

Koffie buiten de deur? Dit is wat al die verschillende koffiesoorten nou eigenlijk inhouden >

Bron: Bon Appetit

 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO