Zelf kruidnoten maken doe je zo

Zo. Makker staakt uw wild geraas. Handen uit de mouwen en zelf kruidnoten bakken. Dit is het recept. 

gerelateerd
Chocoladelettertest 2018: dit zijn de lekkerste letters
Waarom je groente en fruit zo snel mogelijk moet opeten
Waarom je thee met kaneel moet drinken bij kou
10 dingen die je beter niet in de koelkast kunt bewaren
Getty Images

Tijdens het heerlijk avondje eten we niet van die prefab gevallen, maar rustieke knapperds van pepernoten. Hoewel, eigenlijk zijn het natuurlijk geen pepernoten, maar kruidnoten. De twee worden nogal eens verwisseld. Pepernoten zijn die taaitaaibrokken. Afijn, zo maak je zelf pepernoten... ehh kruidnoten. 

Dit is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten >

Ingrediënten

250 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram zachte roomboter
125 gram bruine basterdsuiker
mespunt zout
2 eetlepels speculaaskruiden
4 el melk

Bereiding

Zeef eerst het zelfrijzend bakmeel. Meng de zachte boter met de bruine basterdsuiker, een mespunt zout en de speculaaskruiden en voeg bij het meel. Voeg nog eens de melk toe en kneed tot een soepel deeg. Maak kleine balletjes, leg die op een ingevette bakplaat en druk ze iets plat. Bak in ongeveer 15 min op 170 graden bruin en gaar.

Ook lekker: cranberry-chocoladekoekjes >

Ps. - Je bewaart de kruidnootjes drie dagen in een koekblik. Blijven er kruidnoten over? Maak van de noot een deugd en gebruik ze in je stoofpot.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO