Meesterlijk feestelijk kerstdiner naar Hollandse klassiekers

Schuif aan in de Gouden Eeuw.

Hollands Kerstmenu
Carlfried Verwaayen

Het is alsof je aanschuift in de Gouden Eeuw met dit Hollands kerstmenu. En dat klopt. Een schilderachtig feestmenu met het bese uit Neerlands voorraadkast, van sprotjes, Amsterdamse ui en jeneverbes tot vlierbloesem, oesters en Livar-varken.

Liever een Frans kerstmenu? Hebben we ook. In dit rebelse feestmenu flirten Franse klassiekers met Oosterse smaken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Hutsprotsalade met Amsterdamse-uiencrème en komijncroutons
Carlfried Verwaayen

Geen hutspot, maar hutsprot. Sprotjes zijn kleine haringachgtige visjes die na het pekelen worden gerookt. De gerookte sprotjes, uiencrème en komijncroutons geven een interessante twist aan dit op hutspot geïnspireerde voorgerecht.

2 Oesters op gesmoorde zuurkool met jeneverbes-roomsaus
Carlfried Verwaayen

Wat een parel! Zoet, zuur en zout werken perfect samen in dit frisse tussengerecht. Lekker makkelijk voor te bereiden.

3 Varkensribstuk met paddestoelenhachee en gekaramelliseerde koolraap
Carlfried Verwaayen

Dit spektakelstuk is de ster van de avond. Met de goudkleurige koolraap als kroon, is het hoofdgerecht compleet. Je gebruikt hier het Livar-varken, een varken uit Limburg met mals en dooraderd vlees dat in alle rust gefokt wordt.

4 Tompouce met in vlierbloesem gegaarde tuttifrutti en mandarijnencustard
Carlfried Verwaayen

Voor dit gerecht maak je je eigen tuttifrutti, een mix van gedroogd blank fruit zoals appel, peer en abrikoos. En die gaar je dus in vlierbloesem... aan de slag!

Advertentie - Lees hieronder verder