Geroosterde kip met knolselderij en mosterd-wittewijnroom
Wordt dit de showstopper tijdens jouw kerstdiner?

Een makkelijke tray bake met spectaculair veel smaak. De klassieke combi van troostrijke geroosterde kip met witte wijn en room wordt nog lekkerder door de toevoeging van knolselderij en mosterd. Een crowd pleaser waarvoor je niet hoeft te zwoegen.
Meer van dit soort heerlijke recepten? Koop nu ELLE à Table: hét culinaire bookazine voor de feestdagen.
hele kip van ca 1300 g
zachte boter
knolselderij, gewassen en wortelige onderkant eraf gesneden
grove mosterd
dijonmosterd
tenen noflook, fijngehakt
venkelzaad, geplet
witte wijn
crème fraîche
slagroom
laurierblaadjes
- Verwarm de oven tot 180°C. Leg de kip in een grote ovenschaal en smeer rondom in met de zachte boter.
- Snij de knolselderij in de lengte doormidden en snij in grote parten. Verdeel de parten knolselderij rond- om de kip in de ovenschaal en breng alles op smaak met zout en peper.
- Meng in een ruime kom de twee soorten mosterd, knoflook, venkelzaad, wijn, crème fraîche en room. Giet dit mengsel over de kip en knolselderij en zorg dat alles bedekt is met een laagje saus. Stop de laurier- blaadjes ertussen en dek alles goed af met aluminium- folie. Rooster 1 uur in de oven, bedruip halverwege met het braadvocht.
- Verwijder na een uur het folie en proef de saus. Breng zonodig verder op smaak met zout en peper.
- Verhoog de oventemperatuur tot 220°C en zet 15-20 min terug in de oven, tot goudbruin en gekaramelliseerd of totdat het vocht uit het dikste deel van de kippendij helder is.
- Laat 20 minuten rusten en leg de kip dan op een grote schaal. Geef overgebleven saus in een kommetje erbij.
Meer culinaire inspiratie?
Met trots presenteren wij ELLE à Table: hét culinaire bookazine voor de feestdagen. Met recepten en tips van de beste food writers, fotografen en stylisten om je vingers bij af te likken en je ogen uit te kijken.