Comfort food 2.0: BBQ pulled chicken uit de slowcooker

Geserveerd op een zacht (brioche)broodje

Wij hebben de makkelijkste manier ever gevonden om het aller-aller-allerlekkerste broodje pulled chicken te maken. Mét barbecuesmaak. Je hebt er alleen wel een slowcooker voor nodig – maar die doet dan gelijk ook al het werk voor je.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Totale Tijd: 2 uur 15 minuten
Ingrediënten
430 mL

barbecuesaus

45 g

bruine basterdsuiker

2 el.

appelazijn

1 tl.

paprikapoeder

1 tl.

knoflookpoeder

2 1/2 kg.

kippendijfilets

6

(brioche) broodjes

Eventueel (aan te raden)
250 g

cole slaw

gesnipperde rode ui

augurken

Bereidingswijze
  1. Meng in een slowcooker de barbecuesaus, bruine basterdsuiker, appelazijn en de paprika- en knoflookpoeder. Voeg ook flink wat peper en zout toe. 
  2. Leg vervolgens de kippendijen in dit mengsel, roer door elkaar en laat de slowcooker op de hoge stand voor 2 uur – of op de lage stand voor 4 uur– zijn werk doen.
  3. Klaar? Haal de kip uit de slowcooker en leg op een groot bord. Breng de overgebleven barbecuesaus voor zo'n 5 minuten in de slowcooker aan de kook om het wat in te dikken. Dit kan overigens ook in een steelpannetje op middelhoog vuur.  
  4. Gebruik twee vorken om de kip uit elkaar te halen en giet de overgebleven barbecuesaus eroverheen. Serveer je huisgemaakte pulled chicken op zachte broodjes met, als je dat lekker vindt, wat cole slaw, rode ui en/of augurk.

Bron: Delish

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees