De allerbeste runderstoof

Haal de herfst in huis met dit makkelijke recept!

De herfst is bijna in aantocht en dus wordt het tijd voor comfort food. Gerechten waar je je aan kunt opwarmen, zoals een flinke pan soep, een stevige pasta of lekkere stoofpot. Met dit recept van Delish maak je dat laatste, de állerlekkerste runderstoof welteverstaan. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8
Voorbereidingstijd: 1 dag 0 uur 15 minuten
Kooktijd: 1 uur 25 minuten
Totale Tijd: 1 dag 1 uur 40 minuten
Ingrediënten
1 el.

zonnebloemolie

950 g

runder riblappen, in blokjes

1 el.

extra vierge olijfolie

1

ui, gesnipperd

2

wortelen, geschild en in plakjes gesneden

2

selderijstengels, in kleine blokjes

3

tenen knoflook, fijngehakt 

60 g

tomatenpuree

1 1/2 L

runderbouillon 

240 mL

rode wijn

1 el.

Worcestershire saus

1 tl.

gedroogde of verse tijmblaadjes

2

laurierblaadjes

500 g

krieltjes, gehalveerd 

200 g

bevroren doperwten 

1

bosje bladpeterselie, gehakt

Bereidingswijze
  1. Verwarm een grote hapjespan met dikke bodem met de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak aan alle kanten bruin, ongeveer 10 minuten. Haal het vlees uit de pan en zet apart. 
  2. Verwarm de pan met de olijfolie en bak hierin de ui, wortel en selderij zacht, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe. Bak tot de knoflook begint te geuren en de tomatenpuree verkleurt, ongeveer 2 minuten. 
  3. Doe het vlees terug in de pan en voeg de bouillon, wijn, Worcestershiresaus, tijm en laurier toe. Breng aan de kook en draai het vuur zacht. Breng op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat pruttelen tot het vlees zacht wordt, ongeveer 30 minuten tot een uur. 
  4. Voeg de aardappels toe en gaar in ongeveer 15 minuten in de pan. Verwijder de laurierblaadjes, roer de doperwten erdoor en kook nog 2 minuten. 
  5. Garneer met de peterselie. 

Zet de pan liever langer op het vuur of nog beter: gebruik een slowcooker voor optimaal resultaat. 

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees