Jamie Oliver's Crispy zalmtaco's met cajunkruiden, mango en avocado
Het recept uit zijn nieuwste boek 7 x anders

We schreven er al eerder over: Jamie Oliver heeft weer een nieuw kookboek uitgebracht. In 7 x anders laat hij zien hoe veelzijdig sommige ingrediënten zijn. Dit doet hij aan de hand van steeds 7 recepten met 1 ingrediënt, bijvoorbeeld de aubergine, bloemkool of kip.
Op ELLE Eten.nl mogen we een paar recepten uit het boek delen, waaronder deze crispy zalmtaco's met cajunkruiden, mango, avocado en limoen.
rijpe, verschillend gekleurde kerstomaatjes
kleine rijpe mango
kleine rijpe avocado
lente-uitjes
zalmfilets van elk 130 gram, met huid, zonder schubben en graten (van duurzame herkomst)
cajunkruiden (volle theelepels)
kleine tortilla's
limoen
- Snijd de kerstomaatjes in kwarten. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in grove stukjes. Lepel de avocado uit de schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn.
- Trek de huid voorzichtig van de zalm, leg hem in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur en bak hem aan beide kanten krokant. Wrijf de zalmfilets in met de cajunkruiden en bak ze in 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Leg de krokant geworden huid op de filets. Rooster ondertussen de tortilla’s 15 seconden met een keukentang boven de vlam van je gasfornuis, of in een hete koekenpan.
- Strooi de mango, avocado en lente-ui over de tortilla’s, verdeel de zalmfilets er in vlokken over en verkruimel de crispy velletjes erboven.
- Doe de tomaatjes met het sap van 1 limoen in de pan en schep ze ongeveer 30 seconden om in de restwarmte; schep ze dan op de tortilla’s. Serveer met partjes limoen om erover uit te knijpen.
ENERGIE | VET | VERZ. VET | EIWIT | KOOLHYD. | SUIKER | ZOUT | VEZELS |
584 kcal | 24,6 g | 5,8 g | 35 g | 59,5g | 17 g | 1,8 g | 4,1 g |
7 x anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways). Photography: Levon Biss.