Jamie Oliver's harissa bloemkool uit de oven

Het recept uit zijn nieuwste boek 7 x anders

jamie oliver 7 x anders
LEVON BISS

We schreven er al eerder over: Jamie Oliver heeft weer een nieuw kookboek uitgebracht. In 7 x anders laat hij zien hoe veelzijdig sommige ingrediënten zijn. Dit doet hij aan de hand van steeds 7 recepten met 1 ingrediënt, bijvoorbeeld de aubergine, bloemkool of kip. 

Op ELLE Eten.nl mogen we een paar recepten uit het boek delen, waaronder deze harissa-bloemkool uit de oven. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Kooktijd: 1 uur 20 minuten
Totale Tijd: 1 uur 20 minuten
Ingrediënten
1

bloemkool (800 g)

3

verschillend gekleurde paprika's

400 g

rijpe tomaten

1

bol knoflook

olijfolie 

rodewijnazijn

2 el.

rozenharissa

300 g

couscous

1

bos munt (30 g)

8 el.

biologische yoghurt

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Trek de verlepte blaadjes van de bloemkool, gooi ze weg en snijd de rest van de bloemkool in kwarten. Snijd de paprika’s in kwarten, de tomaten doormidden en verwijder de zaadjes. Haal de tenen knoflook los. 
  2. Meng alles met 2 eetlepels (van elk) olijfolie en rodewijnazijn, de harissa, een snufje zeezout en zwarte peper en een flinke scheut water in een grote, zware braadslede. Dek de slede strak af met aluminiumfolie, zet hem op matig vuur op het fornuis en zet hem wanneer de boel begint te sissen 40 minuten in de oven. 
  3. Haal de slede uit de oven, verwijder de folie, houd de slede schuin en schep het heerlijke vocht in een kan voor later. Zet de slede nog 20 minuten terug in de oven, tot alles goudbruin is. 
  4. Doe de couscous in een kom, voeg een snufje peper en zout toe, giet er zo veel kokend water bij dat de korrels net onderstaan en dek de kom af. Pluk de meeste muntblaadjes, doe ze in een blender en pureer ze met 6 eetlepels yoghurt. Marmer het groene mengsel vervolgens door de rest van de yoghurt. 
  5. Roer de couscous los met een vork. Warm het apart gehouden vocht uit de slede op. Knijp de geroosterde tenen knoflook uit hun jasje. Serveer alles bij elkaar en strooi er een paar kleine muntblaadjes over.

ENERGIE

VET

VERZ. VET

EIWIT

KOOLHYD.

SUIKER

ZOUT

VEZELS

513 kcal

14 g

2,7 g

18,9 g

82,4 g

19,2 g

1,4 g

10,8 g

7 x anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways). Photography: Levon Biss.

Bekijk het boek hier!

jamie oliver 7 x anders
Levon Biss
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder