Jamie Oliver's Mijn butter chicken met cashewboter en garam masala

Het recept uit zijn nieuwste boek 7 x anders

jamie oliver 7 x anders
Levon Biss

We schreven er al eerder over: Jamie Oliver heeft weer een nieuw kookboek uitgebracht. In 7 x anders laat hij zien hoe veelzijdig sommige ingrediënten zijn. Dit doet hij aan de hand van steeds 7 recepten met 1 ingrediënt, bijvoorbeeld de aubergine, bloemkool of kip. 

Op ELLE Eten.nl mogen we een paar recepten uit het boek delen, waaronder deze easy peasy butter chicken met geurige specerijen, tomaten, cashewboter en yoghurt. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
2

-3 verse, verschillend gekleurde pepers

350 g

rijpe, verschillend gekleurde kerstomaatjes

4

knoflooktenen

6

cm gemberwortel

1 el.

garam masala

4 el.

biologische volle yoghurt (volle eetlepels)

2

kipfilets van elk 150 gram (vrije uitloop)

olijfolie

2 el.

gladde cashewboter

Bereidingswijze
  1. Halveer de pepers, verwijder de zaadjes, leg ze met de tomaatjes in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en keer ze een paar keer om tot ze rondom licht zwartgeblakerd zijn. Pel en schil ondertussen de knoflook en gember en rasp ze fijn in een grote kom. 
  2. Voeg bijna alle garam masala, een snufje zeezout en zwarte peper, en 1 eetlepel yoghurt toe. Kerf de kipfilets met 1 cm tussenruimte diep in en wrijf de marinade erin. Schep de geblakerde tomaatjes en pepers op een plank en zet de pan met ½ eetlepel olijfolie en de kipfilets terug op matig vuur. Bak ze in totaal 10 minuten en keer ze halverwege om. 
  3. Trek ondertussen de velletjes van de tomaatjes en 1-2 pepers (naar smaak), en hak ze grof. Schep de krokante kipfilets op een plank en doe de tomaatjes, gehakte pepers en de cashewboter in de pan. Giet er 250 ml kokend water uit de waterkoker bij en schraap het aanbaksel van de bodem los. 
  4. Laat de saus 2 minuten flink hard pruttelen, leg wanneer hij dik begint te worden de kipfilets nog 2 minuten terug in de pan, keer ze een paar keer om tot ze gaar zijn en schep ze op een plank. 
  5. Haal de pan van het vuur, breng de saus op smaak en marmer de yoghurt erdoor. Snijd de kip in plakjes en serveer ze met de saus en de rest van de pepers en garam masala.

ENERGIE

VET

VERZ. VET

EIWIT

KOOLHYD.

SUIKER

ZOUT

VEZELS

435 kcal

20,7 g

4,8 g

45,2 gr

17,5 g

11,1 g

0,8 g

3,4 g

7 x anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways). Photography: Levon Biss.

Bekijk het boek hier!

jamie oliver 7 x anders
Levon Biss
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Recepten met kip