Lasagne alla bolognese

Volgens traditioneel recept uit De Zilveren Lepel Classic.

recepten uit de zilveren lepel
Haarala Hamilton

Lasagne, een traditioneel recept uit Emilia Romagna, is inmiddels wereldwijd populair. Dit is het perfecte gerecht voor een grote groep familie of vrienden omdat het gemakkelijk van tevoren kan worden bereid en bewaard in de koelkast of diepvriezer; voor serveren hoeft het dan alleen nog maar te worden opgewarmd in de oven. 

Perfecte lasagne krijgt een krokant korstje. Dit krijg je door de schaal midden in de oven te zetten, afgedekt met aluminiumfolie; verwijder het folie na 15 minuten en bak de lasagne verder onafgedekt, zodat hij een lekker korstje krijgt. Voor een vegetarische versie vervang je de gehaktsaus door pesto.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Voorbereidingstijd: 1 uur 0 minuten
Kooktijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 1 uur 35 minuten
Ingrediënten
3 el.

olijfolie

1

wortel, fijngesneden

1

ui, fijngesneden

300 g

rundergehakt

100 mL

droge witte wijn

250 g

gezeefde tomaten (passata)

25 g

boter, plus extra om in te vetten

500 g

verse eierpasta

bechamelsaus

65 g

versgeraspte Parmezaanse kaas

Zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
  1. Verhit de olijfolie in een (braad)pan, voeg de wortel en ui toe en bak ze 5 minuten op laag vuur onder af en toe omscheppen. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin. Schenk de wijn erbij en laat die verdampen. Strooi er wat zout over, voeg de gezeefde tomaten toe en stoof de gehaktsaus 30 minuten. Voeg wat peper toe.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met boter. 
  3. Rol het pastadeeg uit tot een dun deegvel. Snijd het in vierkanten van 10 cm en kook ze met enkele tegelijk een paar minuten in een pan met licht gezouten kokend water. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een vochtige theedoek.
  4. Schik een laag lasagne op de bodem van de ingevette ovenschaal. Schep er wat gehaktsaus over, schep hierop een laagje bechamel, strooi er wat Parmezaanse kaas over en verdeel er wat vlokjes boter over. Maak meer van deze laagjes met de rest van de ingrediënten en eindig met een laagje bechamel, bestrooid met Parmezaanse kaas. Bak de lasagne 30 minuten. Laat hem 5 minuten rusten alvorens hem aan te snijden. 
de zilveren lepel   classic cover
De Zilveren Lepel - Classic

De Zilveren Lepel - Classic
Spectrum
€ 49,99

KOOP DE ZILVEREN LEPEL - CLASSIC HIER

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees