Recept: gehaktballetjes in tomatensaus van restaurant Jansz

Marinara Meatballs for president!

gehaktballetjes in tomatensaus van restaurant jansz
Pulitzer Amsterdam

Wie weleens bij restaurant Jansz in het Amsterdamse Pulitzer hotel is geweest heeft ongetwijfeld hun befaamde Marinara Meatballs geprobeerd. De kans dat je op slag verliefd bent geworden is groot - ze zijn namelijk verslavend lekker! En lucky you: wij mogen het recept voor deze waanzinnige gehaktballetjes in tomatensaus delen. Lekker als bijgerecht, als borrelhapje of gewoonweg elk moment van de dag. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 - 8 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
500 g

Kalfgehakt

500 g

Rundergehakt

500 g

Gemalen varkensvlees

300 g

Spek, fijngehakt

30 g

Parmezaanse kaas, geraspt

120 g

Brood, in kleine stukjes

10 g

Zout

120 g

Zure room

30 g

Verse knoflook, fijngehakt

Frituurolie

Voor de tomatensaus
200 g

Wortelen

200 g

Selderij

16 g

Zout

100 mL

Rode wijn

50 g

Knoflook

16 g

Basilicum

400 g

Gepelde tomaten (uit blik) 

200 g

Uien

8 g

Oregano

Ter garnering

Parmezaanse kaas, geraspt

citroenschil 

Bereidingswijze
Voor de gehaktballetjes
  1. Meng alle ingrediënten, behalve de frituurolie, in een grote kom. Gebruik je handen om ervoor te zorgen dat het mengsel goed is gemengd en maak kleine balletjes. Verhit een koekenpan met de olie en bak de gehaktballen langzaam, op middelhoog vuur, tot ze goudbruin zijn.
Voor de tomatensaus
  1. Hak de wortels, selderij, knoflook, tomaten en uien fijn. Doe het allemaal in een verwarmde pan en bak kort. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het 20 minuten langzaam koken. Pureer en zeef het mengsel. Serveer de gehaktballetjes samen met de saus en werk af met Parmezaanse kaas en citroenschil.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder