Ciabatta met peperoni

Niets zo lekker als zelfgebakken brood!

ciabatta met peperoni
SIMONE VAN DEN BERG

Of je nu wekelijks zuurdesembrood bakt met je eigen starter of nog nooit zelf brood hebt gebakken: het maakt niet uit, want deze ciabatta's met peperoni uit de Broodbijbel kan iedereen maken. En lekker dat ze zijn! 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 12 porties
Voorbereidingstijd: 12 uur 0 minuten
Kooktijd: 3 uur 0 minuten
Totale Tijd: 15 uur 0 minuten
Ingrediënten
Voor het voordeeg
100 g

tarwebloem

60 g

water

1/2 g

verse gist

Voor het deeg
450 g

tarwebloem

50 g

durumtarwe

100 g

tarwedesem

7 1/2 g

verse gist

15 g

olijfolie

9 g

zout

400 g

water

Voor de vulling
75 g

jalapeñopepers uit een pot, in stukjes

Verder nodig

strooibloem

Bereidingswijze
  1. Kneed van alle ingrediënten voor het voordeeg een deeg en laat dit 12 uur rijzen bij 12 °C.
  2. Kneed van het voordeeg en alle ingrediënten voor het deeg, behalve 100 gram water, een goed afgekneed deeg. Voeg het water toe en kneed nog even door. Meng de pepers voorzichtig door het deeg. Leg het deeg in een met olijfolie ingevette kom. Het deeg is heel slap, dus gebruik natte handen om het deeg in de bak te doen. Geef het een voorrijs van 120 minuten. Vouw na 60 minuten het deeg in vieren.
  3. Stort het deeg voorzichtig op een met bloem bestrooid deegkleedje. Verdeel het deeg in 13 gelijkmatige rechthoekige stukjes. Probeer het deeg niet te veel te beschadigen, want er moet zo veel mogelijk lucht in blijven zitten. Leg de deegstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog 30 minuten rijzen.
  4. Zet een ovenschaal die voor de helft gevuld is met water in de oven of gebruik de stoomfunctie van je oven. Verwarm de oven voor op 240 °C.
  5. Zet de bakplaat in de oven en verlaag de oven- temperatuur naar 230 °C. Bak de broodjes in 16 minuten met voldoende stoom. Zet de laatste 5 minuten de ovendeur open, zodat het vocht uit de oven kan ontsnappen.

Dit recept is afkomstig uit de Broodbijbel.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Brood bakken