Koreaanse nacho’s met spicy beef, kimchi, groenten en ei uit de Airfryer

Nacho's 2.0

koreaanse nachos met spicy beef en kimchi
Philips

Boy o boy! Ben je op zoek naar een makkelijk, maar net-even-anders hapje voor bij de borrel? Look no further! Nacho's zijn al de perfecte borrelhap, laat staan deze versie met Koreaans gekruid gehakt, gebakken eitjes en kimchi. Lekker fris en pittig, en supermakkelijk om te maken.

Voor dit recept maken we gebruik van de Airfryer. Zo bak je het gehakt en het ei tot perfectie, inclusief een heerlijke saus bij het vlees. Zo easy, een kind kan de was doen! Ehh... Nacho's maken ;) 

Tip: ben je vegetariër? Vervang dan het rundergehakt voor vegetarisch gehakt. Net zo lekker! 

Over de Philips Airfryer

Nog niet bekend met de Philips Airfryer? Deze handige alleskunner is dé keukengadget die je kunt gebruiken om mee te frituren, maar ook bakken, koken, grillen en braden. Een stuk meer dan je misschien wel denkt. En dat op basis van hete lucht en in relatief korte tijd. Hierdoor heb je bijvoorbeeld tot 90% minder vet nodig om de lekkerste snacks krokant te maken. Goed voor je portemonnee én gezondheid. 

De nieuwe Airfryer XXL heeft een wel heel bijzondere snufje, namelijk Smart Sensing-technologie. Met behulp van deze technologie bepaalt de Airfryer namelijk zélf de perfecte instellingen voor jouw maaltijd. Samen met een aantal chefs heeft Philips vijf zogenaamde 'smart chef' programma's bedacht die zijn gekoppeld aan de technologie. Leg de ingrediënten in het apparaat en hij berekent zelf de juiste temperatuur en kooktijd. Hierdoor wordt koken met de Airfryer nóg makkelijker! 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 - 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
1

ui

2

tenen knoflook

300 g

rundergehakt

2 el.

sojasaus

1 tl.

vissaus

1 tl.

sesamolie

1 tl.

Koreaanse peperpasta (of 1 el Sriracha)

50 g

taugé

50 g

julienne wortel

3

bosuien, in schuine ringen

2 tl.

rijstazijn

2

grote eieren

150 g

nachochips

Ter garnering: 2 el korianderblaadjes, 2 el kimchi, 1 el geroosterd sesamzaad en 1 tl chili flakes

Zonnebloemolie om in te bakken

Philips Airfryer XXL Bakaccessoire HD9952/00 of een ovenschaaltje

Bereidingswijze
  1. Verwijder de schil van de ui en knoflook. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Zet het bakaccessoire in de Airfryermand en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op 200 graden. Voeg het gehakt, de sojasaus, vissaus, sesamolie en Koreaanse peperpasta of Sriracha toe. Bak 10 minuten mee en roer 1 keer tijdens het bakken goed tot de saus iets inkookt. Proef en voeg eventueel een snuf zout en/of suiker toe. 
  2. Doe ondertussen de taugé, wortel en bosui in een kom samen met de rijstazijn. Voeg een snuf zout toe en meng. Laat zo tien minuten marineren. Giet af. 
  3. Haal het vlees uit het bakaccessoire en zet apart in een kom.
  4. Zet het bakaccessoire terug in de Airfryer en doe een lepel olie in het bakaccessoire. Verwarm de Airfryer kort voor op 200 graden. Bak de spiegeleieren in het bakaccessoire voor 5-6 minuten op 180 graden, tot het wit gestold is en de dooier nog lopend. 
  5. Hak de kimchi grof. Verdeel de nacho’s over een ruime schaal en verdeel hierover het gehaktmengsel. Zorg dat het gehakt ook een beetje onder de nacho’s komt. Verdeel hier nu ook de ingelegde groenten, kimchi en gebakken eieren over. Top met de koriander, sesamzaadjes en chili flakes.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees