Surinaamse gehaktballetjes van London Loy

Hét recept uit zijn nieuwste boek Mijn Recepten

suerinaamse gehaktballetjes
Stacii Samidin

Gek op de Surinaamse keuken? Probeer dan zéker een keer deze Surinaamse gehaktballetjes uit Mijn Recepten, het gloednieuwe kookboek van London Loy. Verslavend lekker! 

De Masala Loy is een Indiaas kruidenmengsel à la London Loy. Je maakt het door 1 el zwarte peperokorrels, 2 el komijnzaad, 2 el korianderzaad, 1/2 tl kruidnagel, 1 el venkelzaad, 2 el chilivlokken, 1 el bruin mosterdzaad, 1 el gemalen kurkuma en 1 tl kaneelpoeder te vijzelen en roosteren in een droge pan. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
400 g

rundergehakt

1

rode Madame Jeanette peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt

1

lente-ui, fijngehakt

2

tenen knoflook, fijngehakt

20 g

pistachenoten, grof gehakt

3 tl.

Masala Loy  

zout en zwarte peper, naar smaak

zonnebloemolie om in te bakken

2

sjalotten, gesnipperd

100 mL

ketjap manis

8 el.

tomatensaus

1 el.

palmsuiker

1

limoen, sap en rasp

1

lente-ui, ter garnering

1

rode rawit peper, in ringen, ter garnering

Bereidingswijze
  1. Meng het gehakt met de helft van de Madame Jeanette, de lente-ui, knoflook, pistachenoten, Masala Loy en zout en peper naar smaak.
  2. Verdeel het gehakt in 10-12 porties. Draai nu de mooiste ballen die je ooit hebt gemaakt. Ten eerste door geduld te hebben en door de tijd te nemen om ze te draai- en. Wanneer de ballen egaal zijn en geen scheurtjes meer hebben zijn ze goed. Leg ze op een bord, dek af met plasticfolie en laat even opstijven in de koelkast.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de balletjes in een paar minuten rondom bruin.
  4. Bak de sjalotten glazig. Voeg de ketjap, tomatensaus, palmsuiker, de overige Mada- me Jeanette en het limoensap en de rasp toe. Laat de ballen in de saus nog zo’n 10-12 minuten garen. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Garneer met de lente-ui en de rawit.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

mijn recepten van london loy
Stacii Samidin

Dit recept is afkomstig uit Mijn Recepten, het gloednieuwe kookboek van London Loy.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees