Broccolipasta met venkelworst, citroen en chili flakes

Een perfect recept voor doordeweeks bomvol smaak!

broccoli bolognese met venkelworst en citroen
Liselotte Legebeke

Mijn favoriete ingrediënt? Citroen! En broccoli! En... Chili! En tja, pasta mag ook zéker niet ontbreken. Deze pasta maak je met al mijn favoriete ingrediënten + een heerlijk bonusingrediënt: venkelworst! Het originele recept voor deze broccolipasta komt van Bon Appètit en fleurde ik op met al die lekkere smaakmakers en het resultaat is verbluffend. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
600 g

broccoli, in roosjes en de steel in stukjes

4

tenen knoflook, geplet

2

verse venkelworstjes (ongeveer 250 g in totaal), het vel verwijderd

chili flakes, naar smaak

400 g

orecchiette pasta 

1

citroen, sap en rasp

3 el.

ongezouten roomboter, in blokjes

50 g

Parmezaanse kaas, geraspt + extra ter garnering

Bereidingswijze
  1. Kook de broccoli in een grote pan met ruim gezouten water in 3 minuten beetgaar. Haal de broccoli met een draadspaan uit de pan en laat afkoelen. Bewaar het kookwater voor de pasta. Hak de broccoli in kleine stukjes. Zet apart. 
  2. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook totdat het begint te verkleuren en geuren, ongeveer 2 minuten. Haal de knoflook uit de pan en bak de worstjes in de olie. Breek het worstvlees in stukjes met een houten spatel en breng op smaak met chili flakes. Bak totdat de worst gaar is, ongeveer 6-8 minuten. 
  3. Breng het broccoliwater opnieuw aan de kook en kook hierin de pasta bijna beetgaar, ongeveer 9 minuten (zet de wekker 3 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven). 
  4. Haal zo'n 100 ml kookvocht uit de pastapan en giet bij de worst. Voeg de knoflook en broccoli toe. Breng op smaak met een theelepel citroensap en -rasp. Stamp de broccoli fijn met een pureestamper. 
  5. Haal met een draadspaan de pasta uit de pan en meng met de broccoli. Voeg nog een flinke scheut kookvocht toe en kook de pasta nog een paar minuten tot het merendeel van het vocht is geabsorbeerd en de pasta gaar is. Voeg nu de boter toe en roer totdat deze smelt. Breng het geheel op smaak met de Parmezaanse kaas. 
  6. Serveer de pasta met meer Parmezaanse kaas, citroenrasp, olijfolie en chili flakes. 

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees