Eenpersoonsgerecht: pasta met kip, zongedroogde tomaatjes en doperwten

Kook je voor jezelf? Deze eenpersoonspasta is waanzinnig lekker en super easy!

pasta in een rustieke schaal
Jeff KauckGetty Images

In de categorie goddelijke eenpersoonsgerechten: deze pasta met kip, zongedroogde tomaatjes en doperwten is super easy om te maken, mégalekker en voorkomt food waste. Drie keer winnen, dus hop de keuken in en genieten maar!

Voor we verder gaan, eerst wat tips om verspilling tegen te gaan. Want wist je bijvoorbeeld dat een kruidenplantje vele malen langer meegaat dan een los bosje? Ideaal voor als je vaak voor 1 persoon kookt. Of denk aan diepvriesgroenten: je haalt er met gemak een handje uit, zonder gelijk een halve stronk broccoli weg te hoeven gooien.

Dit recept verscheen eerder bij Women's Health

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 1
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
1

klontje roomboter

1

kleine ui

1

klein teentje knoflook

5

zongedroogde tomaatjes + 1 el olie uit het potje

1

kipfilet, in stukjes

100 g

spaghetti

100 g

diepvries doperwten

1 el.

bladpeterselie

Citroenrasp naar smaak

Geraspte (Parmezaanse) kaas naar smaak

Bereidingswijze
  1. Verwarm een koekenpan op laag vuur en smelt hierin de boter. Maak de ui en knoflook schoon, en hak beide fijn. Fruit de ui en knoflook in de boter tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en zet apart. 
  2. Verwarm ondertussen de pan opnieuw (je hoeft 'm niet eerst schoon te maken) en voeg nu de olie van de zongedroogde tomaatjes toe. Bak de kipfilet rondom goudbruin en breng op smaak met peper en zout.
  3. Breng een pan met water aan de kook. Kook de spaghetti volgens de verpakking beetgaar.
  4. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Voeg samen met de doperwten toe aan de kip. Bak op laag vuur mee, totdat de doperwten zijn gesmolten. Hak de bladpeterselie fijn.
  5. Haal vlak voordat de spaghetti gaar is een kopje kookvocht uit de pan. Giet de spaghetti af en voeg samen met de citroenrasp toe aan de doperwten. Voeg twee eetlepels toe aan de pasta en laat nog 1 minuutje meegaren. Serveer de eenpersoonspasta met de peterselie en geraspte kaas.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees