Strozzapreti pasta met tomatensaus en gerookte pancetta à la Spaghetteria
Hét recept voor strozzapreti al pomodoro e pancetta affumicata 🍝

Van de week schreef ik al vol blijdschap over het YouTube-kanaal van mijn favoriete restaurant: Spaghetteria Pastabar. Daarbij kon eerder mijn geluk al niet op sinds ze in deze quarantaineperiode ook zijn begonnen met bezorgen. En als klap op de vuurpijl mogen we vandaag hun recept voor strozzapreti pasta met tomatensaus en gerookte pancetta delen. Mangiare!
strozzapreti (of fusili/penne)
niet-gerookte pancetta (varkensbuikspek of gewoon spek)
gerookte pancetta aan één stuk (of gerookt spek)
klontje boter
extra vergine olijfolie
tomatenpassata
gedroogde chilipepers
Parmezaanse kaas, geraspt
zout naar smaak
- Snijd de 2 soorten pancetta in blokjes en braad ze ongeveer 20 minuten aan in een koekenpan met de boter en een scheut olijfolie. sijd de chilipepers in stukjes en doe ze in de pan bij het vlees. Breng op smaak met een beetje (!) zout.
- Voeg zodra de pancetta mooi gebraden is 2 pollepels water toe en de tomatenpassata en laat ongeveer 2 uur pruttelen op laag vuur zonder deksel.
- Kook de strozzapreti in ruim kokend water met een beetje zout, giet af en doe de pasta in de pan met de saus.
- Roer goed door en bestrooi rijkelijk met de Parmezaan, houd eventueel wat apart om over het bord te strooien.
- Serveer en buon appetito.
Bekijk de bijbehorende video hieronder
Meer recepten van Spaghetteria Pastabar? Abonneer je op hun YouTube-kanaal of koop het Spaghetteria kookboek.
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!