Chicken Parmigiana: kip met Parmezaan en tomatensaus
Een echte Italian-American klassieker.

LauriPattersonGetty Images
Dit gerecht, ook wel chicken parmesan genoemd, is gebaseerd op de klassieke Italiaanse melanzane alla parmigiana van gebakken plakken aubergine, tomatensaus en kaas. Maar ja, die tomatensaus en kaas maken ook een gepaneerd kippetje lekker, natuurlijk. En zo werd de chicken parmigiana in de VS minstens zo populair.
Ook lekker: pizza melanzane, met een basis van geroosterde aubergine!
Porties:
4
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
50
minuten
Totale Tijd:
0
uur
50
minuten
Ingrediënten
4
kippendijen, zonder bot
4
el.
bloem
2
eieren
50
g
paneermeel
Olijfolie om te bakken
1
middelgrote bol buffelmozzarella, in plakken
50
g
Parmezaanse kaas, grof geraspt
basilicum, een handje blaadjes, in reepjes
Voor de tomatensaus
3
el.
olijfolie
2
tenen knoflook, gekneusd
400
g
tomatenblokjes
1
laurierblad
Extra
Plasticfolie
Deegroller
Bakplaat
Bereidingswijze
- Maak eerst de tomatensaus. Verhit de olie in een kleine koekenpan en leg er de gekneusde tenen knoflook in. Zet het vuur laag en laat de tenen heel licht goudbruin kleuren (als ze te bruin kleuren, wordt de saus bitter). Zet het vuur dan meteen uit, leg een deksel op de pan en laat de knoflook 5-10 min in de olie staan.
- Zet het vuur weer aan en voeg de tomatenblokjes toe, prak de blokjes tomaat en knoflook met een houten spatel fijn en voeg de laurier toe. Laat de saus op matig vuur ca 15 min heel zacht koken tot hij wat dikker is - roer regelmatig. Breng op smaak met zout en peper en verwijder de laurier.
- Leg een kippendij tussen twee lagen plasticfolie en sla hem met een deegroller tot een platte schnitzel (ca 5 millimeter dik, hoe dunner hoe beter). Doe dit ook met de overige kippendijen. Bestrooi de kipschnitzels aan beide kanten met wat zout en peper.
- Schep de bloem op een bord, klop in een diep bord de eieren los, strooi het paneermeel op een derde bord. Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel. Zorg dat de kip helemaal met het paneermengsel is bedekt.
- Verwarm de ovengrill voor. Verhit in een koekenpan een flinke laag olie en bak de kipschnitzels een voor een op matig vuur 2-3 min per kant tot ze goudbruin en gaar zijn - let erop dat ze niet verbranden.
- Leg de schnitzels op een bakplaat en bestrijk ze volledig met de tomatensaus. Verdeel er de mozzarella en vervolgens de Parmezaanse kaas over. Schuif ze 10-15 cm onder de ovengrill en gril ze enkele min tot de kaas is gesmolten en goudbruin is.
- Verdeel over vier borden, maal er verse peper over en garneer met basilicum. Lekker met een frisse salade en gebakken aardappels.
Receptuur Tal Maes
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io