Springrolls met biefstuk

Deze Chinese hap rol je zó in elkaar.

image
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 45 minuten
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten
400 g

biefstuk

2 el.

Sriracha Chili Sauce of andere Aziatische hot sauce

2 el.

vissaus

2 el.

suiker

2 el.

zonnebloemolie

3

tenen, geperst knoflook

1

thaise chilipeper, zeer fijngehakt

1

limoen, uitgeperst

85 g

mihoen (rijstvermicelli)

1 el.

verse gemberwortel, fijngehakt

200 g

paksoi, in dunne reepjes 

12

rijstvellen (22 cm Ø

muntblaadjes, een flinke handvol

4

lente-uitjes, in luciferdunne reepjes 

1

wortel, in luciferdunner reepjes

4 el.

gezouten pinda's, fijngehakt

Bereidingswijze
  1. Leg de biefstukjes in een kom en voeg de chilisaus, 1 tl vissaus, 2 tl suiker en 2 tl olie toe. Wrijf het vlees in met de marinade en laat even staan terwijl je de dipsaus maakt.
  2. Meng voor de dipsaus in een schaaltje 1 teen knoflook met de chilipeper, het limoensap en de rest van de vissaus en suiker. Zet apart.
  3. Laat de mihoen ca 5 min in heet water wellen tot het zacht is. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken. 
  4. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de biefstukjes afhankelijk van de dikte 2-3 min per kant. Neem ze uit de pan en laat enkele min rusten. Veeg de pan schoon met een stuk keukenpapier. Verhit weer 1 el olie in de koekenpan en bak de rest van de knoflook en de gember 30 sec. Voeg de paksoi toe en roerbak 1 min mee. Neem uit de pan en laat afkoelen. Snij de biefstukjes in heel dunne repen. 
  5. Week de rijstvellen telkens per stuk 30 sec in een grote schaal met heet water tot ze zacht zijn. Leg een vel op een plank of theedoek en beleg met enkele muntblaadjes, wat paksoi, lente-uitjes, wortels, biefstukreepjes, pinda’s en ten slotte wat mihoen; leg er niet te veel op. Vouw één uiteinde over de vulling, stop de zijkanten in en rol stevig op. Herhaal dit met de rest van de rijstvellen. Serveer met de dipsaus.



Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees