Geroosterde kip met salsa verde
Kiplekker dit gerecht.

istetianaGetty Images
Porties:
4
Kooktijd:
1
uur
0
minuten
Totale Tijd:
1
uur
0
minuten
Ingrediënten
1
kip van 1,5 kg, in 8 stukken
4
takjes tijm
1
citroen, in stukjes
8
kleine tenen knoflook
olijfolie
Voor de pilav
boter
1
ui, gesnipperd
3
repen citroenschil
2
takjes tijm
300
g
gram basmatirijst
500
mL
kippenbouillon
2
tenen knoflook, in plakjes
Voor de salsa verde
2
tenen knoflook, grof gehakt
4
ansjovisfilets
1
klein bosje koriander, grof gehakt
1
klein bosje bladpeterselie, grof gehakt
1
tl.
mosterd
10
druppels tabasco
2
el.
rodewijnazijn
1/2
tl.
zeezoutsap van 1 citroen
100
mL
olijfolie
Extra
braadslede of grote ovenschaal
ovenvaste braadpan
Bereidingswijze
- Verwarm de oven tot 200°C. Leg de stukken kip in een braadslede met de tijm, citroen en ongepelde tenen knoflook. Druppel er wat olie over. Bak de kip in 45 min gaar, met een bruin en krokant vel. Maak intussen de pilav. Smelt een grote klont boter in een ovenvaste braadpan. Fruit ui en knoflook glazig. Voeg de citroenschil en tijm toe, roer de rijst erdoor en bak die 1 min mee.
- Schenk de bouillon in de pan en roer alles goed door. Leg een deksel of natgemaakt vel bakpapier op de rijst zodat het vocht niet verdampt. Zet de pan nog 20-25 min bij de kip in de oven, of tot alle vocht is opgenomen. Doe alle ingrediënten voor de salsa verde, muv de olie, in een keukenmachine. Maal tot een pasta en verdun terwijl de machine draait geleidelijk met de olie tot sausdikte.
- Laat de pilav uit de oven nog 3 min staan. Leg op elk bord 2 stukken kip en schep de rijst ernaast. Verdeel de salsa verde over de borden of zet de saus in een kom op tafel.
Karkas niet weggooien! Verzamel wat kale karkassen en afgesneden vleugeltjes in de diepvries om later bouillon van te trekken (2 kilo op 5 liter bouillon).
Receptuur Ingrid van Koppenhage
Check onze tips voor de lekkerste gebraden kip uit de oven.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io