Geroosterde kip met salsa verde

Kiplekker dit gerecht.

Barbequed chicken breast skewers with chimichurri sauce
istetianaGetty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Kooktijd: 1 uur 0 minuten
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
1

kip van 1,5 kg, in 8 stukken

4

takjes tijm

1

citroen, in stukjes

8

kleine tenen knoflook

olijfolie

Voor de pilav

boter

1

ui, gesnipperd

3

repen citroenschil

2

takjes tijm

300 g

gram basmatirijst

500 mL

kippenbouillon

2

tenen knoflook, in plakjes

Voor de salsa verde
2

tenen knoflook, grof gehakt

4

ansjovisfilets

1

klein bosje koriander, grof gehakt

1

klein bosje bladpeterselie, grof gehakt

1 tl.

 mosterd

10

druppels tabasco

2 el.

rodewijnazijn

1/2 tl.

zeezoutsap van 1 citroen

100 mL

olijfolie

Extra

braadslede of grote ovenschaal

ovenvaste braadpan

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven tot 200°C. Leg de stukken kip in een braadslede met de tijm, citroen en ongepelde tenen knoflook. Druppel er wat olie over. Bak de kip in 45 min gaar, met een bruin en krokant vel. Maak intussen de pilav. Smelt een grote klont boter in een ovenvaste braadpan. Fruit ui en knoflook glazig. Voeg de citroenschil en tijm toe, roer de rijst erdoor en bak die 1 min mee.
  2. Schenk de bouillon in de pan en roer alles goed door. Leg een deksel of natgemaakt vel bakpapier op de rijst zodat het vocht niet verdampt. Zet de pan nog 20-25 min bij de kip in de oven, of tot alle vocht is opgenomen. Doe alle ingrediënten voor de salsa verde, muv de olie, in een keukenmachine. Maal tot een pasta en verdun terwijl de machine draait geleidelijk met de olie tot sausdikte.
  3. Laat de pilav uit de oven nog 3 min staan. Leg op elk bord 2 stukken kip en schep de rijst ernaast. Verdeel de salsa verde over de borden of zet de saus in een kom op tafel. 

Karkas niet weggooien! Verzamel wat kale karkassen en afgesneden vleugeltjes in de diepvries om later bouillon van te trekken (2 kilo op 5 liter bouillon). 

Receptuur Ingrid van Koppenhage

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees