Parelhoen met morieljes

Een wild gerecht!

Parelhoen met morieltjes
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
8

parelhoenbouten (of 2 parelhoenders in stukken)

50 g

boter

40 g

gedroogde morieljes

2

tenen knoflook, fijngehakt

150 mL

witte port

250 mL

crème fraîche

2 el.

kervel, fijngehakt

zout, versgemalen peper

Extra
2

ruime braadpannen

Bereidingswijze
Bereiding

Bestrooi de bouten rondom met zout en peper, Verhit de boter in de braadpannen en braad de bouten rondom aan. Laat afgedekt op laag vuur 40 min stoven. Week de morieljes 20 min in 300 ml water. Bewaar het weekvocht en spoel de morieljes schoon onder koud stromend water zodat zand en grind worden verwijderd. Zeef het weekvocht door een schone theedoek of 1 laag keukenpapier boven een kom

Schep de bouten uit de pan en bak de knoflook in het bakvet. Voeg het weekvocht en de port toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg crème fraîche en morieljes toe en leg de bouten erbij. Laat nog 5-10 min zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper en strooi de kervel erover. Lekker met aardappelpuree.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees