Parelhoen met morieljes
Een wild gerecht!

parelhoenbouten (of 2 parelhoenders in stukken)
boter
gedroogde morieljes
tenen knoflook, fijngehakt
witte port
crème fraîche
kervel, fijngehakt
zout, versgemalen peper
ruime braadpannen
Bestrooi de bouten rondom met zout en peper, Verhit de boter in de braadpannen en braad de bouten rondom aan. Laat afgedekt op laag vuur 40 min stoven. Week de morieljes 20 min in 300 ml water. Bewaar het weekvocht en spoel de morieljes schoon onder koud stromend water zodat zand en grind worden verwijderd. Zeef het weekvocht door een schone theedoek of 1 laag keukenpapier boven een kom
Schep de bouten uit de pan en bak de knoflook in het bakvet. Voeg het weekvocht en de port toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg crème fraîche en morieljes toe en leg de bouten erbij. Laat nog 5-10 min zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper en strooi de kervel erover. Lekker met aardappelpuree.