Parelhoen in port met uitjes en druiven

De bijbel van de Italiaanse keuken richt zich met De Zilveren Lepel Vlees op de carnivoren. Het staat bomvol authentieke vlees-, gevogelte-, en wildgerechten. We delen zo'n klassieker.

parelhoen in port
De Zilveren Lepel Vlees
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

parelhoen van 1 kg, in stukken

3 el.

boter

120 mL

witte port

200 g

kleine uitjes, ongepeld

2

takjes verse dragon, fijngehakt

1

tros rode druiven, doormidden en ontpit

Bereidingswijze
Bereiding
Verhit de oven tot 180 °C. Bestrooi de stukken parelhoen met een snufje zout en een draai peper. Smelt de boter in een ovenvaste gietijzeren braadpan, leg destukken parelhoen er met het vel omlaag in en braad ze 10 min; draai het vlees in die tijd een keer om, zodat ook de andere kant wordt gebraden. Schenk de port erbij en laat die zachtjes verdampen. Zet de pan in de oven en braad het parelhoen 20 min.

Breng intussen een pan met gezouten water aan de kook, leg de uitjes erin en blancheer ze 10 min. Laat ze uitlekken en doe ze samen met de dragon en druiven bij het parelhoen. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het parelhoen nog 15 min in de oven staan.

Lekker met pittige bimi.

Uit:
De Zilveren Lepel Vlees
Uitgeverij Spectrum

De Zilveren Lepel Vlees

Je koopt De Zilveren Lepel Vlees hier.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees