Worstenbroodjes met zuurkool en uitjes
Heb je in Brabant iets te vieren, dan hoort daar worstenbrood bij.

Fotografie Mitchell van Voorbergen, receptuur Dick Middelweerd en Guus Meeuwis
Guus Meeuwis en Dick Middelweerd bedachten voor hun boek Het jaar van Guus en Dick vier feestelijke variaties op de klassieker uit het zuiden. We delen er twee van.
Porties:
4
porties
Totale Tijd:
0
uur
20
minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
4
worstenbroodjes
1
sjalot, gepeld in dunne ringen
75
g
gekookte zuurkool
4
augurken, in plakjes
2
el.
gefrituurde uitjes
4
el.
ketchup
4
el.
mayonaise
2
el.
mosterd
2
el.
olijfolie
Extra
kuekenmachine
bakplaat
blokrasp
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verwijder de zaadjes uit 1 jalapeñopeper, doe de peper samen met de mayonaise in de keukenmachine en draai tot een glad mengsel. Leg de worstenbroodjes op een bakplaat en bak ze 6 minuten in de oven (zet de oven hierna nog niet uit).
- Breng intussen een pan water met wat zout aan de kook. Kerf een kruisje aan de onderkant van de trostomaten en dompel ze 10 seconden onder in het kokende water. Laat de tomaten schrikken in een kom koud water (het liefst ijswater) en verwijder de velletjes. Haal de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Schep de blokjes trostomaat om met de avocado, mais, jalapeño en koriander. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de warme broodjes in de lengte doormidden en schep de salade erin. Strooi de minifriet erover en rooster ze nog 3 minuten in de oven. Haal de broodjes uit de oven, bedruppel met de jalapeñomayonaise en rasp de oude kaas erover.
Fotografie Mitchell van Voorbergen, receptuur Dick Middelweerd en Guus Meeuwis
Het jaar van Guus en Dick is hier verkrijgbaar via Bol.com.
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io