Papardelle met artisjokken

Supersimpel, superlekker.

papardelle artisjokken
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
3

grote artisjokken

1

citroen

6 el.

olijfolie

1

(Italiaanse) braadworsten

2

tenen knoflook, fijngehakt

3 el.

grof gehakte bladpeterselie

peper en zout uit de molen

1

gedroogd pepertje

500 g

verse papardelle, of 400 g gedroogd

100 g

parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze
Bereiding

Maak de artisjokken schoon en bewaar ze in water met citroensap. Giet de artisjokken af, dep droog en snij in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg de plakken artisjok toe en bestrooi met zout en peper. Bak tot de artisjok zacht wordt. Knijp boven de pan de worstvulling uit het vel, voeg de helft van de peterselie toe en verkruimel het pepertje erboven en schep goed om.

Leg een deksel op de pan en bak onder regelmatig roeren nog 15 min op matig vuur, tot alles gaar en het gehakt rul is. Voeg als het nodig is een scheut water toe en laat nog een paar min doorkoken, daarvan wordt de saus romiger. Proef of er nog zout of peper bij moet.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees