Papardelle met artisjokken
Supersimpel, superlekker.

grote artisjokken
citroen
olijfolie
(Italiaanse) braadworsten
tenen knoflook, fijngehakt
grof gehakte bladpeterselie
peper en zout uit de molen
gedroogd pepertje
verse papardelle, of 400 g gedroogd
parmezaanse kaas, geraspt
Maak de artisjokken schoon en bewaar ze in water met citroensap. Giet de artisjokken af, dep droog en snij in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg de plakken artisjok toe en bestrooi met zout en peper. Bak tot de artisjok zacht wordt. Knijp boven de pan de worstvulling uit het vel, voeg de helft van de peterselie toe en verkruimel het pepertje erboven en schep goed om.
Leg een deksel op de pan en bak onder regelmatig roeren nog 15 min op matig vuur, tot alles gaar en het gehakt rul is. Voeg als het nodig is een scheut water toe en laat nog een paar min doorkoken, daarvan wordt de saus romiger. Proef of er nog zout of peper bij moet.